Meniu

miercuri, 15 februarie 2012

Parma-Juventus 0-0

Restanţa etapei a 21-a din Serie A dintre Parma şi Juventus s-a jucat la mijlocul săptâmănii, în zi de Champions League. Relativ noul antrenor al gazdelor, Roberto Donadoni, a început cu o formulă 3-6-1, titularii fiind Pavarini- Zaccardo, Ferrario, Lucarelli- Biabiany, Morrone, Mariga, Valiani, Modesto, Giovinco- Floccari. Antonio Conte a folosit formula 3-5-2, tot mai des folosită, cu Buffon- Barzagli, Bonucci, Chiellini- Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, Estigarribia- Vucinic, Matri.

Antonio Conte nu poate debloca apărările echipelor mici.

Desfăşurarea meciului

Juventus a fost echipa care a început mai bine, iar Chiellini a trimis mingea în bară în urma unei lovituri libere executate de Pirlo când nu trecuseră nici patru minute de la începerea meciului. Bianconeri îşi anunÅ£au intenÅ£iile clare de a câştiga partida, după ce în etapa precedentă pierduseră două puncte extrem de precÅ£ioase acasă împotriva Sienei. Nu a trecut mult timp ÅŸi Vucinic a scăpat singur pe contraatac, dar a pierdut un tempo ÅŸi a fost ajuns de fundaÅŸii adverÅŸi, ca apoi meciul să se răcească, mingea stând mai mult la mijlocul terenului. Aproximativ 10 minute nu s-a mai jucat, aÅŸadar, nimic, dar apoi torinezii au reînceput să-ÅŸi creeze ocazii, printre care o lovitură liberă extrem de periculoasă a lui Pirlo ÅŸi un ÅŸut slab al lui Vucinic, dar dintr-o poziÅ£ie extrem de favorabilă. Spre finalul reprizei, cele două echipe nu au mai forÅ£at, dar au avut câteva acÅ£iuni ofensive, ÅŸi putem spune că a fost o primă parte cu oscilaÅ£ii în joc, nicio trupă neputându-ÅŸi menÅ£ine nivelul ridicat. 

Mitanul secund a început fulminant, cu Giovinco care a avut o şansă bună, dar Buffon a scos în corner, iar apoi Parma a continuat câteva minute să preseze la poarta juventină. În continuare echipa lui Antonio Conte şi-a reluat dominarea şi jocul de posesie, dar a părut incapabilă să găsească desprinderea pe tabelă, lipsindu-i viteza în execuţii. Musacci a intrat în locul lui Valiani, iar Giaccherini în locul lui Estigarribia, două mutări post pe post menite să revigoreze cele două părţi, dar nu a fost aşa, meciul fiind în continuare unul tern, fără ruperi de ritm, astfel că atât Antonio Conte cât şi Roberto Donadoni au mai recurs la câte o modificare, Quagliarella în locul lui Matri, respectiv Jonathan în locul lui Biabiany (69'). După puţin timp Giovinco a căzut în careu şi a cerut un penalty, dar arbitrul nu l-a acordat, iar în continuare Juventus a presat şi a avut ocazii multe, dar nu foarte periculoase. Ultimele 10 minute au aparţinut aproape în totalitate oaspeţilor, care au ratat singur cu portarul prin Giaccherini (84'), apoi a intrat şi Caceres în locul lui Lichtsteiner, dar meciul s-a terminat la egalitate, 0-0.

Dacă etapa trecută coşmarul lui Juventus s-a numit Pegolo, acum este Pavarini, un alt portar care a făcut un meci mare împotriva Bătrânei Doamne. Partida, aşadar, se încheie cu un scor alb, iar Antonio Conte trebuie să regândească tactica echipei sale dacă vrea să aibă o rată mai bună de goluri înscrise.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu