Meniu

sâmbătă, 4 februarie 2012

Arsenal-Blackburn 7-1

Etapa a 24-a din Premier League a adus meciul dintre Arsenal şi Blackburn, în tur fiind 4-3 pentru gazdele de atunci. Arsene Wenger a început într-un sistem 4-1-4-1, cu Szczesny- Coquelin, Koscielny, Mertesacker, Vermaelen- Song- Rosicky, Arteta, Oxlade-Chamberlain, Walcott- van Persie. Steve Kean i-a trimis în teren pe Robinson- Lowe, Dann, Givet, Martin Olsson- Pedersen, Petrovic, Nzonzi, Hoilett, Dunn- Modeste, într-o formulă 4-5-1.

Wenger ştie cel mai bine că tinerii trebuie să le ia locul bătrânilor.


Desfăşurarea meciului

Arsenal a început în forţă şi a marcat la prima fază periculoasă. În minutul 2, în urma unui atac susţinut, Coquelin a găsit o pasă spre Walcott, acesta a preluat, a avansat şi i-a centrat lui van Persie, care, singur cu poarta goală, a îndeplinit o simplă formalitate. Blackburn a continuat să se apere chiar şi după primirea golului, întrucât tunarii au continuat să atace şi au presat în jumătatea adversă, probabil pentru a evita orice surpriză, prin care trecuseră de câteva ori în etapele precedente. Totuşi, elevii lui Arsene Wenger au prestat un joc static, în ciuda vitezei unor jucători precum Walcott sau Oxlade Chamberlain, iar acest lucru i-a costat egalarea. La o fază care nu anunţa nimic, fundaşii londonezi au fost prinşi pe picior greşit, au faultat, iar lovitura liberă, din marginea careului a fost transformată perfect de Pedersen (32'). Arsenal a răspuns imediat, lucru rar întâlnit în acest sezon, iar după cinci minute van Persie a reuşit dubla, la o fază la indigo cu cea de la primul gol, de data aceasta Song pasându-i lui Walcott. Gazdele nu s-au oprit aici şi, două minute mai târziu, căpitanul olandez a pasat decisiv de data aceasta către Chamberlain, care a dus scorul la 3-1. Repriza a mai avut un moment important, anume eliminarea lui Givet, la o intrare foarte periculoasă la van Persie. De precizat sunt şi cele două schimbări făcute de Steve Kean, una din cauza unei accidentări, iar cealaltă de ordin tactic, scoşi fiind Lowe şi Dunne, intraţi Orr şi Hanley.


Partea a doua a început furibund, la fel ca prima, Arsenal marcând de două ori în primele 10 minute, prin Arteta, după un corner, şi Chamberlain, la o fază frumoasă în viteză (51' şi 53'). Show-ul a continuat, tunarii neavând milă de adversari, iar van Persie şi-a trecut în cont hattrick-ul, în urma unei finalizări de atacant pur sânge (61'). Tunarii au continuat cu un joc de pase, în căutarea spaţiilor libere, pe când Blackburn s-a apărat cu toţi jucătorii, fiind uluită de scorul înregistrat. Wenger a schimbat post pe post, pentru a-şi odihni titularii, printre cei intraţi fiind şi Thierry Henry, care a intrat în locul tânărului Chamberlain, aplaudat la scenă deschisă pentru prestaţia lui. A urmat un joc mult mai aşezat, cu un ritm lent, dictat de Arsenal, care a aşteptat finalul partidei, dar nu înainte ca la ultima fază să marcheze Henry, idolul şi favoritul tribunenlor de pe Emirates Stadium.

Meciul s-a terminat 7-1 pentru Arsenal care, dacă doreşte o calificare în cupele europene, trebuie să fie mult mai constantă. Van Persie reuşeşte 3 goluri şi 2 assisturi şi dovedeşte încă o dată că echipa lui se bazează foarte mult pe el, dar din spate vine acest Oxlade Chamberlain, care are un plus faţă de Walcott, fiindcă este mai tehnic şi are un procentaj mai mare de acţiuni reuşite.

2 comentarii: