Meniu

joi, 9 februarie 2012

Milan-Juventus 1-2

Turul primei semifinale din Copa Italia a adus cele mai bune echipe azzure ale momentului, respectiv Milan Juventus. Massimiliano Allegri a folosit obişnuitul 4-3-1-2, dar cu mulţi jucători care deobicei sunt rezerve, acest fapt datorându-se numeroaselor accidentări. Titularii rossoneri au fost Amelia- Bonera, Mexes, Thiago Silva, Antonini- Ambrosini, Van Bommel, Emanuelson- Seedorf- Ibrahimovic, El Shaarawy. Antonio Conte a mizat pe o formulă pe care a mai utilizat-o în acest sezon, aici ne referim la acest ciudat 3-5-2, chiar 3-6-1 în unele faze. Toate noile achiziţii din mercato-ul de iarnă s-au aflat printre titulari, echipa fiind următoarea: Storari- Barzagli, Bonucci, Chiellini- Caceres, Pirlo, Padoin; Giaccherini, Estigarribia- Borriello, Del Piero.

Caceres redebutează cu stil pentru Juventus.

Desfăşurarea meciului

Prima repriză a adus extrem de puţin fotbal, multe faulturi şi un joc încâlcit la mijlocul terenului, ingredientele care ne duceau cu gândul către un rezultat final alb, ambele echipe nedorind să-şi pericliteze şansele, totul urmând să se decidă în returul de peste o lună şi jumătate. Totuşi, Juventus parcă a fost echipa mai bună, iar acest lucru s-a văzut în partea a doua. Aceasta a început greoi, dar apoi brusc cele două formaţii s-au trezit la viaţă, poate şi din respect pentru fani, începând să joace mult mai bine şi mai în viteză. Golul începuse să se simtă în aer, problema se punea doar când şi cine va marca. Ei bine, Juventus a fost cea care a deschis scorul, la o cursă pe partea stângă a lui Padoin, care i-a pasat in extremis lui Boriello, ex-romanul şutând la colţul lung, de unde Amelia n-a reuşit decât să respingă în faţă, mingea revenindu-i lui Caceres, care a introdus-o dintr-un metru. Minutul era 53, iar scorul 0-1, dar Milan nu s-a predat, iar pe fondul unei căderi inexplicabile a bianconerilor, trupa lui Allegri s-a trezit la viaţă şi a început să preseze. Când trecuse o oră de joc, Robinho l-a înclocuit pe Emanuelson, iar secunde mai apoi, la o bâlbâială a fundaşilor lui Juventus, El Shaarawy a egalat. Diavolul milanez a prins din ce în ce mai mult curaj, astfel că Antonio Conte a făcut o triplă schimbare care să-i repună formaţia pe picioare. Quagliarella, Vucinic şi Marrone au intrat în locurile lui Del Piero, Boriello şi Padoin (70'), dar tot gazdele au presat şi chiar au marcat, dar, spre dezamăgirea lor, arbitrul a anulat golul lui Ibrahimovic (71'). Ritmul era însă din ce în ce mai bun şi era clar că se va mai marca, în ciuda faptului că combatantele nu ar fi vrut să-şi asume vreun risc, un egal dându-le şanse amândurora. Au urmat multe recuperări, o sumedenie de contraatacuri, iar în cele din urmă Juventus a dat lovitura de graţie, prin acelaşi Caceres, cu un şut a la Del Piero, putem spune, fix în vinclul porţii apărate de Amelia, care pur şi simplu nu a avut ce face (83'). Până la final Milan a atacat, dar nu a mai găsit breşa în apărarea torineză, astfel că meciul s-a terminat 1-2.

Scorul, dar şi jocul, care au fost la acest meci în favoarea lui Juventus, îi dau speranţe mari la calificare, Milan fiind din ce în ce mai obosită atât în campionat cât şi în cupă, iar imediat începe şi Champions League, deci trupa lui Allegri trebuie să se lupte pe trei fronturi, când infirmieria îi este plină, situaţie foarte dificilă, de pe urma căreia poate rata toate obiectivele într-un timp extrem de scurt. Caceres revine pentru Juventus şi o face cu stil, două goluri frumoase şi extrem de importante, care îl duc rapid în inimile fanilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu