Meniu

marți, 20 septembrie 2011

CFR-Vaslui 2-0, furt pe faţă!

Etapa a 7-a a ligii 1 a adus o serie de partide tari, considerate derby-uri, printre care se numără şi acest meci. CFR a început cu un 4-3-3 extrem de ofensiv, fără vreun mijlocaş defensiv de meserie. Alegerile lui Jorge Costa au fost Beto- Panin, Cadu, N, Diogo, Camora- Bastos, Renan, Celestino- Sougou, Weldon, Ronny. Viorel Hizo a mizat pe acelaşi prin 11 ca şi în meciul cu Lazio, respectiv cu Cernauskas- Milanov, Farkas, Balaur, Milisavjevic- Zmeu, Pavlovic- Wesley, Adailton, Sânmărtean- Temwanjera, într-un 4-2-3-1, menit să-i pună în valoare pe cei trei din spatele vârfului împins.

Desfăşurarea meciului

CFR-iştii au început în forţă, cu multe centrări, dar majoritatea greşite. Au făcut un pressing avansat şi au recurs la multe durităţi. Vasluiui a ales să atace cu cei patru din faţă, care au încercat şuturile de la distanţă, restul jucătorilor fiind menţinuţi destul de jos, pentru a nu fi surprinşi de viteza superioară a adversarilor. În minutul 22, Beto a fost înclocuit cu Mincă, întrucât portughezul s-a accidentat după o ciocnire cu Wesley. Nici brazilianul nu a ieşit mai bine, pentru că şi-a spart capul, dar a ales să continue partida. Până la pauză nu s-a întâmplat nimic notabil, datorită multelor inexactităţi din jocul celor două echipe. 

În mitanul secund, tensiunea, şi aşa mare, a crescut. Viorel Hizo a fost trimis la vestiare, în urma prostestelor, de altfel fireşti, la adresa arbitrului, care a arbitrat total în defavoarea moldovenilor. Acesta a anulat un gol valabil a lui Wesley, pe motiv de offside, şi a fluierat invers faţă de cum trebuia câteva faze, care l-au exasperat pe antrenorul român. Putem spune că Augustus Constantin, după pauză, a transformat şi mai mult meciul într-o afacere personală, iar faptul că a acordat penalty la simularea din careu a lui Sougou (68'), face cât se poate de evident acest fapt.

Penaltyul a fost transformat cu calm de Cadu, iar apoi, două minute mai târziu, cu un Vaslui năucit de ce i se întâmplat, Weldon a majorat diferenţa, după o fază fixă, printr-o lovitură de cap precisă. Adailton a lovit bara, ca apoi Wesley să rateze şi el, iar meciul s-a terminat 2-0 pentru CFR. Vaslui a primit 8 cartonaşe galbene, faţă de doar patru ale gazdelor, ultimele două fiind acordate în minutele de final, pentru a se mai echilibra balanţa.

2 comentarii:

  1. La ce meci te-ai uitat tu cand ai scris furt pe fata ? Sau esti cumva Uist ?

    RăspundețiȘtergere
  2. La acelasi meci la care te-ai uitat si tu, domnule Anonim. Sa fim cinstiti si sa spunem ca Vaslui a fost oprita sa scoata un rezultat mai bun!

    RăspundețiȘtergere