Meniu

duminică, 11 septembrie 2011

Juventus-Parma 4-1

În cadrul etapei a doua din Serie A, Juventus a jucat primul meci oficial pe noul lor stadion, contra Parmei. Antonio Conte a folosit un sistem rar întâlnit, anume 4-2-4, cu Buffon- Liechtsteiner, Barzagli, Chiellini, De GâCeglie- Marchisio, Pirlo- Pepe, Giaccherini, Del Piero, Matri. Franco Colomba a adoptat partida defenisv, prntr-un sistem 4-4-1-1, cu Mirante- Zaccardo, Paletta, Lucarelli, Rubin- Morrone, Galloppa, Valiani, Modesto- Giovinco- Graziano Pelle. 

Desfăşurarea meciului

Juventus s-a aşezat încă de la început în ofensivă, atacând cu două linii de câte patru jucători. Doar fundaşii centrali au stat în propria jumătate, pentru a asigura apărarea. Fundaşii laterali au urcat foarte mult, deseori având rol de mijlocaşi laterali sau chiar extreme. Prin această abordare, li s-a permis celor două extreme (Giaccherini şi Pepe) să intre mult în centru, ajutând atacul. Parma s-a apărat pe două linii şi a aşteptat eventuale contraatacuri, pentru viteza şi creativitatea lui Giovinco, vârf retras în spatele lui Pelle, atacant masiv, bun la jocul de cap. Deseori a trecut peste faza de construcţie şi a preferat să arunce mingea direct în faţă, poate şi forţaţi de pressingul foarte sus al adversarilor.

Golul a venit normal, în poarta lui Mirante, în minutul 17, când Liechtsteiner a urcat până în careu, a primit o pasă genială de la Pirlo şi a introdus mingea în poartă. Minutul 39 a adus încă un gol, dar anulat eronat pe motiv de offside, la Matri. 

Repriza a doua nu s-a diferenţiat de prima. Juventus a continaut să fie echipa mai incisivă şi a dictat ritmul. Matri a început balul cu o bară (55'), apoi a fost schimbat, două minute mai târziu, cu Vucinic. Pepe a marcat cu un şut violent (58'), apoi Del Piero i-a lăsat locul lui Arturo Vidal, jucător adus de la Leverkusen. Odată cu acestă schimbare, Juventus şi-a modificat sistemul de joc, în 4-3-3, pentru a conserva rezultatul. Vidal a făcut 3-0, cu o execuţie de manual (74'), iar Marchisio a majorat diferenţa, cu un lob minunat, după încă un assist a lui Pirlo, peste apărarea adversă. Buna impresie făcută de bianconeri a fost un pic pătată de cartonaşul roşu primit de De Ceglie, care l-a faultat în careu pe Giovinco, din postură de ultim apărător. Micuţul playmaker al oaspeţilor a transformat lovitura de pedeapsă, meciul terminându-se 4-1 pentru gazde.

Un start lansat pentru bătrâna doamnă, care visează la o clasare cât mai bună în campionat. Cu un nou suflu adus de numeroasele achiziţii de valoare, şi cu un antrenor tânăr, dar tenace, în persoana lui Antonio Conte, Juventus poate spera la îndeplinirea obiectivului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu