Meniu

duminică, 18 septembrie 2011

Siena-Juventus 0-1

Juventus a avut o deplasare dificilă la Siena, după victoria răsunătoare din etapa precedentă, 4-1 cu Parma, dar a reuşit să câştige cu un avantaj minim.

Echipa gazdă a ales să se apere, pe două linii, în speranţa că va scoate un 0-0, aşa că bianconeri nu au avut la fel de multe spaţii precum în etapa trecută, când Giovinco& co. au prestat un joc deschis. Oaspeţii au jucat în acelaşi sistem 4-2-4, cu jucătorii foarte avansaţi în terenul adversarului. Faţă de meciul precedent, de această dată Juventus nu a reuşit să-şi creeze mari ocazii, ieşind de la cabine cu un scor alb. Disciplinaţi atât în atac, cât şi în apărare, au continuat să preseze, fiind conştienţi că pot marca. Acest lucru s-a întâmplat în minutul 54, când Matri, după o fază superbă a lui Vucinic, a introdus balonul în plasă.

Gazdele au părut surpinse de golul primit şi nu s-au putut redresa la timp. Juventus, mulţumită de scor, a continuat cu un joc de posesie, departe de poarta lui Buffon, pentru a evita orice surpriză neplăcută, cum nu o dată s-a întâmplat în sezonul trecut, când bătrâna doamnă  a cedat iniţiativa pe final, lucru ce a dus la goluri primite în ultimele minute şi, implicit, la multe puncte irosite.

Un meci fără istoric, nespectaculos, dar în care Juventus a arătat că poate câştiga şi când nu joacă deosebit, prin execuţii ale unor jucători de mare calibru, dar şi prin puterea grupului. 

Echipele de start au fost: Brkic- Vitiello, Rossettini, Terzi, Del Grosso- Mannini, Gazzi, D'Agostino, Brienza- Calaio, Gonzalez; Buffon- Liechsteiner, Chiellini, Barzagli, Grosso- Pepe, Marchisio, Pirlo, Giaccherini- Matri, Vucinic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu