Meniu

duminică, 25 septembrie 2011

Universitatea Cluj-Ceahlăul 1-0

În cadrul etapei a 8-a din Liga 1, şepcile roşii au primit vizita nemţenilor, într-un meci ce se anunţa extrem de dificil. Ionuţ Badea a revenit la sistemul 4-3-3, cu Matache- Achim, Szukala, Abrudan, Mendy- Boştină, Marinescu, Păcurar- Cojocnean, Niculescu, Adrian Cristea. Costel Enache a abordat partida defensiv, întrun 4-1-4-1, cu Villadsen- Dumitraş, Forminte, Cazan, Barna- Monroy- Cebotaru, Garcia, Achim, Stana- Gafiţa.

Desfăşurarea meciului

Încă din start clujenii s-au instalat în atac, dar au dat peste o echipă foarte bine organizată, care a venit să se apere cu toată echipa şi să dea lovitura pe contraatac. Totuşi, Universitatea a trecut pe lângă gol, la ocazia lui Achim, ca apoi Gafiţa să reia periculos spre poartă.Apoi Boştină l-a găsit cu o diagonală genială, de 30 metri, pe Cojocnean, care a marcat cu o execuţie pretenţioasă, la colţul lung. Acesta a şutat din prima, din voleu, iar mingea a lovit întâi bara, ca apoi să intre în poartă. Până la pauză nu s-a mai întâmplat nimic notabil, pe fondul unui joc de posesie al gazdelor, care nu au dorit să-şi asume niciun risc, fiind păţiţi în ultimele etape.

După pauză, nemţenii au intrat foarte decişi în teren şi, pe fondul cedării iniţiativei din partea gazdelor, au căutat egalarea. Aceştia au urcat în atac cu mai mulţi oameni şi s-au descoperit în apărare, dar Cojocnean a ratat de puţin golul doi, după un contraatac rapid. Meciul a continuat să se joace pe contre, iar ocaziile la cele două porţii s-au înmulţit. Grozav l-a schimbat pe Cojocnean (60'), Bazzi pe Boştină (66'), Machado pe Niculescu (76') şi Constantinescu pe Gafiţa (62'), atacantul moldovenilor părând obosit. Odată cu aceste mutări, partida a mai pierdut din ritm, datorită faptului că Universitatea a jucat la trecerea timpului, dar şi pentru că Ceahlăul a părut că nu are forţa necesară să puncteze. În ultimele minute, Machado a luat roşu direct, la o presupusă lovire a unui fundaş advers, ca apoi oaspeţii să treacă de puţin pe lângă egalare.

Clujenii reuşesc victoria, după două partide în care au luat gol pe final, în ciuda uneu prestaţii mediocre, în urma căreia n-au convins că sunt echipa mai bună. Aceştia au aceleaşi probleme, la finalizare şi la atitudinea unor jucători, care opresc motoarele în ultimele minute. Ceahlăul a arătat ca o echipă pusă bine în teren, dar lipsa unor jucători de valoare i-a dus la înfrângere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu