Meniu

marți, 20 septembrie 2011

FCM Târgu Mureş-Universitatea Cluj 1-1

În cadrul etapei a 7-a din Liga 1, Neluţu Sabău a dat piept cu fosta sa echipă, Universitatea Cluj. Acesta a folosit un sistem 4-5-1, cu Albuţ- Vagner, Ghionea, Matei, Gugu- Mohamed, Issa Ba, Florin Dan, Ilyeş, Cavalli- Subotic. Omologul său de pe banca clujenilor a apelat la un modul schimbat faţă de etapele precedente, respectiv 4-2-3-1, cu Matache- Achim, Abrudan, Szukala, Mendy- Păcurar, Bazzi- Cojocnean, Marinescu, Cristea- Machado.

Desfăşurarea meciului

Partida a început în forţă pentru ambele echipe, fiecare ratând o mare şansă de a se desprinde, prin impreciziile lui Cojocnean (2'), care n-a fost în stare să-i dea o pasă de gol lui Machado, şi Subotic, care a ratat de puţin, după un şut interesant, din unghi. Apoi meciul a pierdut din ritm, cele două echipe fiind mai preocupate să nu primească gol. Mureşenii au jucat cu un pressing sus, au încercat pase filtrante, au schimbat mult poziţiile între ei şi deseori s-au dublat, pentru a nu le da şansa adversarilor la dueluri unu contra unu. Clujenii nu s-au regăsit, au greşit mult şi nu au găsit soluţii în atac, mai ales datorită lipsei lui Boştină, suspendat, un adevărat liant între defensivă şi ofensivă.

Întrucât zona centrală a atacului nu a mers, studenţii au încercat pe benzi, prin pase în spatele fundaşilor laterali adverşi, în special pe dreapta, acolo unde Gugu nu este obişnuit cu postul de fundaş stânga. Însă cum la ambele echipe jocul de pase nu a avut calitatea necesară pentru a penetra apărarea adversă, prima parte s-a terminat aşa cum a început, 0-0; doar bara lui Machado (44') a mai reprezentat o bună ocazie de gol.

Partea a doua a continuat în aceeaşi manieră, cu mureşenii rupând jocul, prin multe faulturi, unele neacordate de arbitrul Deaconu, şi cu clujenii la cârma jocului, printr-un joc de pase, dar care nu a avut viteză. Buş a intrat în locul lui Cavalii şi Grozav l-a înlocuit pe Cojocnean, în 58', respectiv 61', două schimbări importante pentru desfăşurarea ulterioară a partidei. În minutul 75 Grozav a marcat, după poate prima centrare de calitate a clujenilor, dată de, surprinzător, Machado. Badea a simţit momentul bun prin care trecea echipa sa şi a forţat atacul, cu Tony şi Niculescu în locurile lui Cristea şi Machado. Ocaziile au venit la poarta lui Albuţ, dar Grozav a ratat cu poarta goală, după ce l-a driblat pe goalkeeperul gazdelor, iar Tony a lovit bara; şi cum ocaziile se răzbună, Buş a egalat la ultima fază, după un corner şi o bâlbâială în careu. Scor final 1-1, iar Universitatea continuă seria de meciuri în care pierde pe final un meci pe care l-a dominat şi pe care merita să-l câştige.

Prin urmare, Universitatea, încă o dată, nu a putut transforma într-un rezultat bun dominarea din teren. Jocul frumos nu-ţi aduce neapărat victoria, ci trebuie dublat de concentare până la final, atât în apărare, cât mai ales în atac. Putem pune acest semieşec, dar şi pe cel din etapa trecută, pe lipsa lui Boştină, mijlocaş cu experienţă, exponenţial, care ar fi putut duce meciurile spre 1-0 şi ar fi putut da plusul de siguranţă, chiar şi dacă doar din punct de vedere psihic, acolo unde echipa lui Badea dofvedeşte că este fragilă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu