Meniu

duminică, 11 septembrie 2011

Universitatea Cluj-Concordia Chiajna 1-1

În cadrul etapei a 6-a din Liga 1, Universitatea Cluj a jucat cu lanterna roşie, Concordia Chiajna. Ionuţ Badea a folosit deja obişnuitul 4-3-3, cu Matache- Unguruşan, Szukala, Pele, Grecu- Bazzi, Marinescu, Menassel- Tony, Niculescu, Ad. Cristea. Laurenţiu Diniţă a jucat un 4-4-1-1, menit să nu primească gol. I-a introdus pe Gospodinov- P. Marin, Bozga, Stoica, Dima- Popa, Radu, Vl. Munteanu, Stere- Trică- Mihalcea.

Desfăşurarea meciului

Clujenii au început în forţă, fiind conştienţi că un gol rapid le va uşura sarcina. Au exercitat un pressing avansat, cu majoritatea echipei, prin asta reuşind să recupereze foarte repede mignile pierdute. Cei de la Concordia au stat la cutieşi s-au apărat pe două linii, doar Trică şi Mihalcea au fost lăsaţi în faţă, în eventualitatea unor contraatacuri. Minutul 13 a adus un penalty, după ce Ad. Cristea a fost faultat în careu de portarul advers, iar Niculescu a marcat cu o execuţie imparabilă. După gol, tot gazdele au fost echipa mai prezentă în atac şi chair au reuşit să marcheze, dar asistenul a anulat eronat golul, al aceluiaşi Niculescu. Ultimele minute au aparţinut oaspeţilor, care au prins curaj. După pauză jocul s-a echilibrat, datorită plusului de motivaţie al Concordiei, coroborat cu o oarecare relaxare din partea elevilor lui Badea. Partida a continuat pe contre, iar Universitatea a ratat cu seninătate ocazie după ocazie. Bozga merita al doilea galben (59'), după un fault criminal la Niculescu, dar arbitrul a trecut cu vederea. Clujenii au continuat să rateze, iar Chiajna nu i-a iertat. A marcat un gol asemăntor celui anulat lui Niculescu şi, astfel, au egalat. Până la final gazdele au mai irosit o şansă mare, prin Grozav, intrat în locul lui Niculescu. 

Meciul s-a terminat 1-1, în ciuda diferenţei clare de valoare dintre cele două echipe. Lipsa de eficacitate în faţa porţii nu le-a permis şepcilor roşii să ia toate cele trei puncte, cu toate că au controlat partida. În plus, prestaţia sub orice critică a brigăzii de arbitri, care a greşit clar în defavoarea Universităţii, prin anularea acelui gol şi prin trecerea cu vederea a unor faulturi grosolane, au făcut ca gazdele să piardă două puncte mari în încercarea de a se clasa pe un loc de cupe europene.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu