Meniu

miercuri, 28 septembrie 2011

CSKA Moskova-Internazionale 2-3

Etapa a doua a fazei grupelor Champions League a adus faţă în faţă două echipe rănite, aflate într-o lipsă evidentă de formă, atât pe plan intern, cât şi extern. Moscoviţii au abordat partida într-un sistem 4-2-4, cu Gabulev- Nababkin, Berezutsky, Ignashevich, Berezutsky- Mamaev, Aldonin- Oliseh, Dzagoev, Doumbia, Vagner Love. Internazionale, cu al lor nou antrenor Claudio Ranieri, a jucat un 4-3-1-2, cu Cesar- Nagatomo, Samuel, Lucio, Chivu- Cambiasso, Zanetti, Alvarez- Obi- Milito, Pazzini, perfect pentru jocul de contraatac, atât din punct de vedere al juătorilor aleşi, cât şi al aşezării lor în teren.

Desfăşurarea meciului

CSKA a început în forţă, atacând cu cei patru jucători de atac. Aceşia şi-au schimbat poziţiile între ei, pentru a surprinde apărarea adversă. Echipa care a deschis scorul, însă, a fost Internazionale, contrar cursului jocului. O greşeală a portarului, care a respins greşit o lovitură de colţ, a adus mingea la Lucio, care a marcat cu poarta goală. Ruşii nu s-au abătut de la planul tactic şi au continuat să construiască cu un joc pase elaborat, dar nu au reuşit să penetreze defensiva italiană, foarte organizată. Inter a avut chiar o ocazie mare, pe contraatac, iar apoi a reuşit să-şi majoreze avantajul. În faţa unei defensive visătoare, Pazzini a marcat golul de 2-0, după o incursiune excelentă a lui Nagatomo, pe partea dreaptă. Nici de această dată CSKA nu s-a lăsat şi a reuşit să reducă din diferenţă, în ultima fază a primei reprize, prin Dzagoev.

Partea a doua a continuat în aceeaşi manieră, cu un CSKA care a ratat ocazii bune şi cu un Inter care s-a apărat pe două linii, singurii jucători mai avansaţi fiind cei doi atacanţi. Zarate l-a înlocuit pe Pazzini, accidentat, în debutul mitanului, mutare care a avut un rol important în deznodământul partidei. Tosic i-a luat locul lui Mamaev, sistemul moscovit schimbându-se în 4-1-5, cu un singur mijlocaş defensiv, în persoana lui Aldonin. După această scimbare a venit şi golul egalizator, prin Vagner Love, în minutul 77', însă Zarate nu a fost de acord şi a marcat un minut mai târziu, la una dintre singurele faze de atac ale oaspeţilor. Până la final Internazionale s-a apărat, în faţa unei echipe cazută din punct de vedere psihic.

CSKA a fost echipa mai prezentă în atac, mai periculoasă şi mai dornică să joace fotbal, dar lipsa de experienţă şi apărarea visătoare i-a adus înfrângerea. Cu toate că a reuşit să revină de la 2-0, nu a fost capabilă să calmeze jocul şi să ţină de rezultat, în mare parte din cauza unei defensive slabe, acesta fiind şi punctul nevralgic al trupei lui Leonid Slutsky. De cealaltă parte, Internazionale a jucat pragmatic, a stat mult în apărare şi a reuşit să câştige, în ciuda multiplelor indisponibilităţi, printre care îi putem aminti pe Wesley Sneijder sau Maicon.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu