Meniu

duminică, 25 septembrie 2011

Rapid-CFR 1-1

În etapa a 8-a a Ligii 1, Rapid a primit vizita celor de la CFR, în primul meci jucat pe Giuleşti în acest sezon. Lucescu, în continuare suspendat, a folosit 4-3-3, cu Coman- Rui Duarte, Burcă, M. Antonio, Ezequias- Grigore, Teixeira, Apostol- Deac, Roman, Pancu. Jorge Costa a schimbat sistemul faţă de meciul trecut, recurgând la un 4-2-3-1, cu Beto- Panin, Cadu, Diogo, Camora- Peralta, Renan- Sougou, Bastos, Ronny- Weldon.

Desfăşurarea meciului

Cu doi mari absenţi, în persoanele lui Herea şi Alexa, Rapidul a început partida greoi, iar doar bara a salvat-o, în minutul 14, la lovitura de cap a lui Sougou. Totuşi, gazdele au reuşit să punteze, două minute mai târziu, prin Roman, după o greşeală colectivă, în careu, a fundaşilor clujeni. Prima repriză a fost dominată tactic de bucureşteni, care au ştiut cum să-i blocheze pe rapizii atacanţi ai CFR-ului. În plus, Lucescu a profitat de calităţile jucătorilor lui, care sunt tehnica bună şi, prin aceasta, jocul de pase scurte, cu care au pus stăpânire pe meci.

Partea secundă a început invers, adică cu un gol marcat în primul sfert de oră, dar de data aceasta al oaspeţilor. Weldon a făcut un un-doi cu Sougou, a preluat în careu şi l-a executat pe Dani Coman, cu un şut din întoarcere, foarte bine plasat. După aceea meciul a pierdut din ritm, da nu şi din intensitate, cele două echipe fiind mulţumite cu rezultatul, datorită faptului că au conştientizat că orice acţiune ofensivă colectivă ar putea duce la un gol primit, pe contraatac. Mureşan şi De Zerbi i-au schimbat pe Bastos şi Ronny, sistemul CFR-ului devenind un 4-1-4-1, mai defensiv decât cum au început. La Rapid Sburlea i-a luat locul lui Roman, Pancu fiind repoziţionat pe bandă.

Rezultatul final este cel de 1-1, echitabil, după cursul jocului, chiar dacă Rapidul putea scăpa în câştigătoare, în ultimele minute, atunci când Grigore nu a concretizat o bună şansă de gol. Două echipe bune, foarte motivate, una cu un joc de pase mai elaborat, Rapidul, iar cealaltă cu un joc de forţă, pe viteză, cu minig lungi pe atacanţi, de mare valoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu