Meniu

sâmbătă, 10 septembrie 2011

Arsenal-Swansea 1-0

În etapa a 4-a din Premier League, Arsenal a dat piept cu nou promovata Swansea, iar fanii erau nerăbdători să vadă noile achiziţii la lucru. Ambii antrenori au folosit sistemul 4-3-3; Wenger i-a introdus pe Szczesny- Sagna, Koscielny, Mertesacker, Gibbs- Frimpong, Ramsey, Arteta- Walcott, Arsahvin, van Persie, iar Brendan Rogers i-a trimis în teren pe Vorn- Rangel, Caulker, Williams, Taylor- Allen, Britton, Agustien- Dyer, Sinclair, Graham.

Desfăşurarea meciului

Cu toate că cei doi manageri au folosit acelaşi sistem de joc, echipele lor au abordat meciul diferit şi au avut prestaţii diametral opuse. Swansea s-a aşezat în apărare cu toată echipa, în încercarea de a nu lăsa spaţii, iar Arsenal, firesc, fiind echipa favorită, s-a instalat în atac. Gazdele, de altfel, au avut un început furibund de meci, cu câteva mari ocazii încă de la primele faze. Totuşi, numeroasele pase în lateral şi lipsa de incisivitate ale londonezilor au făcut ca Swansea să nu aibă probleme o bună bucată de timp. Doar grava greşeală a portarului Vorn i-a adus pe tunari în avantaj, prin golul marcat de Arshavin (40'). 

Repriza a doua a continuat în aceeaşi manieră, cu Arsenal păstrând posesia, printr-un joc de pase scurte şi prin schimbarea poziţiilor între jucători. Lipsa de viteză, însă, şi inexactităţile din jocul lor, nu le-a permis să mai înscrie. Spre final au cedat iniţiativa, o mai veche meteahnă care i-a costat puncte în sezoanele trecute, dar Swansea nu a reuşit să egaleze, în ciuda unei serii de ocazii. Arsenal nu a convins, dar a obţinut cele trei puncte, în faţa unei echipe modeste, care a venit cu un scop clar, acela de a nu primi gol.

Dintre noile achiziţii doar doi au jucat. Mertesacker a avut un procetaj al paselor precise de 94%, cel mai mare de la tunari, şi un joc defensiv fără greşeală. Arteta este piesa care lipsea în angrenajul lui Arsene Wenger, cel puţin de la mijloc în sus; calm, experimentat, un adevărat dirijor în teren, fără să iasă prea mult în evidenţă, nespectaculos, dar foarte eficient!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu