Meniu

duminică, 3 aprilie 2011

Timisoara-Steaua 0-0

In cadrul etapei a 23-a din Liga 1, Timisoara a primit vizita Stelei. Ambii antrenori au folosit sistemul clasic- 4-4-2, cu cei doi mijlocasi centrali lipsiti de veleitati ofensive (Burca, Alexa, repsectiv Bicfalvi, Gardos). Uhrin jr. a inceput meciul cu Pantilimon- Helder, Ghionea, Cisovsky, Sepsi- Curtean, Alexa, Burca, Rocha- Magera, Nikolici, iar Cartu cu Tatarusanu- Bonfim, Iliev, Geraldo, Brandan- Nicolita, Bicfalvi, Gardos, Surdu- Maicon, Bilasco.

Meciul s-a desfasurat sub aceeasi impresie pe tot parcursul lui. Cu multi jucatori muncitori, dar lipsiti de tehnica, cele doua  echipe au pus apararea pe primul plan. In prima repriza Nicolita a fost omul cu ocaziile, dar lipsa sa de tehnica l-a facut sa rateze doua oportunitati foarte bune. Dupa pauza, planul tactic a ramas acelasi, lucru care a facut meciul plictisitor, cu multe fautluri dure si fara realizari personale.

Duelurile dintre Alexa si Bicfalvi, respectiv Pantilimon si Tatarusanu, mai mult preconizate si intretinute din afara terenului, de cei doi patroni, s-au terminat nedecis, nu neaparat pentru ca nicio echipa nu a inscris, ci mai degraba pentru ca nivelul jocului a fost unul modest, in care s-a jucat haotic, cu aglomerari mari a zonei cu mingea.

Timisoara a mizat pe doi atacanti inalti, de forta, pentru eventuale centrari in careu,  care au lipsit cu desavarsire; Rocha poate fi trecut la surprize placute, dar trebuie sa mai lucreze la jocul colectiv; in ceea ce-i priveste pe suporterii timisoreni, tot respectul, dar faptul ca au reusit sa-si dea foc singuri unei parti a stadionului, realizare greu de egalat in lume, ii pune intr-o lumina proasta; speram ca, in cazul unei participari in Champions League, sa nu repete gafa, lucru care le-ar denigra imaginea, dar si intreg fotbalului romanesc.

La Steaua s-a vazut ca Maicon este bun doar cu echipele mai slabe, care ii lasa spatii; Bilasco, de celalta parte, s-a batut mult, a coborat sa-si ia mingi, dar ii lipseste tehnica, mai ales in regim de viteza; Nicolita, dupa ce a mai aratat o data ca tehnica nu este atuul lui (nici la finalizare, dar nici la centrari), ar trebui plasat pe postul de fundas dreapta.

Faptul ca Timisoara s-a prezentat la meci cu scopul clar de a nu pierde, a facut ca meciul sa fie plictisitor. Pe undeva este de inteles, pentru ca trei dintre cei mai buni jucatori ai lor au lipsit (Zicu, Goga, Bourceanu), iar un egal ii tinea in lupta pentru titlu si, in plus, contabilizau inca un meci fara infrangere. Steaua, de cealalta parte, a avut cateva ocazii mai bune, dar faptul ca in axul central a inceput cu Bicfalvi-Gardos arata strategie defensiva gandita de Cartu; mai mult, folosirea celor doi jucatori de pe benzi (Surdu si Nicolita) arata faptul ca echipa din capitala a venit la Timisoara pentru a miza pe cartea contraatacului.

2 comentarii:

  1. a fost o partda care mie personal mi-a demonstrat ca timisoara nu arefata de campioana

    RăspundețiȘtergere
  2. In momentul de fata nicio echipa din liga 1 nu are fata de campioana.
    Acest fenomen deja se repeta de cativa ani buni, lucru care arata ca valoarea campionatului intern este scazuta.
    Eu raman la parerea ca Timisoara va lua campionatul pentru ca, pe langa ca are jucatorii cei mai valorosi, a gasit formula potrivita pentru a scoate puncte. De jucat, nu joaca frumos si este clar ca nu ar merita sa ia titlul, dar atunci revin cu intrebarea: cine merita? a demonstrat vreuna dintre echipe ca, pe langa un joc frumos (gen Rapid), are si o anumita continuitate in rezultate?

    RăspundețiȘtergere