Meniu

vineri, 15 aprilie 2011

Universitatea este mereu acasa!

Ce s-a intamplat astazi in Gruia, cand CFR a "primit vizita" Universitatii, in derbiul Ardealului, este de povestit nepotilor si nu cred ca se face nicio exagerare. Sa joci acasa, dar totusi sa fii in deplasare, mi-a fost rar dat sa vad, mai ales direct de pe stadion, aflat alaturi de acesti oameni minunati.

Suporteri Universitatii si-au facut favoritii sa se simta ca si acasa, gratie spectacolului din tribune; chiar si in momentele cand echipa lor favorita a fost condusa si cu un om in minus, nu si-au pierdut speranta, iar cineva acolo sus i-a rasplatit pentru devotamentul de care au dat dovada si dau dovada la fiecare meci,  acasa sau in deplasare. Ei isi iubesc neconditionat echipa favorita si astazi o tara intreaga a putut vedea ca Universitatea Cluj este un fenomen, o stare de spirit. Acest lucru este mai presus de toate si nu poate fi luat, indiferent de locul ocupat in clasament sau de liga in care joaca.


Referitor la meci, ma rezum sa consemn ca brigada condusa de Hategan a avut tema de casa si si-a facut-o, cel putin in prima repriza, cand a validat un gol venit dupa un offside kilometric si l-a eliminat foarte usor pe Mendy. Pe langa aceste greseli mari, trebuie criticat si stilul acesta tendentios cu care i-a lasat pe jucatorii ceferisti sa faulteze, lucru ce putea duce la o mare nenorocire, atunci cand Cadu la faultat criminal pe Niculescu si nu a primit nici macar un avertisment verbal.

Meciul a fost intors pe toate fetele, asa ca nu mai are rost sa-l analizam. Doar atat trebuie sa tinem minte, ca orice s-ar intampla, peste ani se va vorbi de seara de 14 aprilie ca de una foarte speciala, cand un club cu o inima enorma a aratat unei tari intregi ce inseamna traditia si dragostea pentru culori!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu