Meniu

marți, 26 aprilie 2011

Steaua-Dinamo 0-1

In cadrul etapei a 28-a din Liga 1, Steaua a primit vizita celor Dinamo, meci care o data era pe buna dreptate Derby-ul Romaniei, acum doar in tribune ramanand valabila aceasta sintagma. 
In ceea ce priveste echipele aliniate, Cartu i-a introdus, intr-un sistem 4-1-4-1, pe Tatarusanu-Bonfim, Geraldo, Gardos, Latovlevici- Brandan- Nicolita, Marinescu, Tanase, Surdu- Bilasco, iar Andone a optat pentru o asezare 4-4-2, cu Balgradean- Barboianu, Moti, Grigore, Bordeanu- Torje, Kone, Munteanu, Alexe- Danciulescu, Ganea.

Ambii antrenori au surprins prin alegerile facute

Plasarea lui Brandan intre fundasi si mijlocasi, un fel de libero in spatele liniei mediene, a fost, cel putin pentru acest campionat, o pozitie inedita in care s-a aflat argentinianul. Acesta, dupa cum a gandit Cartu, ar fi trebuit sa aseze jocul, sa ajute apararea si atacul si sa dea pase utile jucatorilor ofensivi. Tanase, deobicei mijlocas stanga, alaturi de Marinescu, au fost mijlocasii centrali, iar Surdu a fost plasat in banda stanga, pentru a-si putea pune in valoare viteza.

Andone, daca pana acuma ne-a obisnuit sa joace cu doi mijlocasi centrali de profil defensiv, a ales sa-i introduca pe Kone, mijlocas defensiv, dar si pe Catalin Munteanu, un jucator cu valente ofensive, o minte limpede la mijlocul terenului. Iarasi, un lucru surprinzator este titularizarea tanarului Balgradean, care a facut un meci excelent.

Desfasurarea meciului

In prima repriza Steaua a avut o dominare relativa a jocului; spun relativa, pentru ca nu a avut mari ocazii, ci doar a presat mai mult si a parut echipa capabila sa castige meciul. Dinamo s-a multumit sa se apere, fiind constienta ca are jucatori foarte buni de contraatac, intre care se numara Torje, Alexe, Liviu Ganea si chiar Danciulescu.

A doua parte a fost diferita fata de prima, prin simplul fapt ca oaspetii au fost cei care au atacat mai mult; probabil si pe fondul oboselii ros-albastrilor, au urcat din ce in cel mai mult, in special prin Alexe, unul dintre putinii jucatori de clasa din Liga 1. Faptul ca alb-rosii au preluat initiativa s-a concretizat pe tabela, in minutul 62, cand Torje a inscris cu o lovitura de cap bine plasata. Pana la final Cartu a fortat, prin schimbari ofensive, golul egalizator, dar acesta nu a venit, iar Dinamo castiga meritat in Ghencea, pentru ca s-a daruit mai mult si a aratat ca o echipa, pe cand la Steaua au fost destule maini moarte, prin care ii "remarcam" pe Tanase, Bonfim, Marinescu si Surdu.

Daca pana acum cativa ani, Steaua-Dinamo insemna enorm pentru fotbalul romanesc, de multe ori fiind meciul care decidea campioana, in ultima vreme spectacolul a ramas doar in tribune, pentru ca majoritatea jucatorilor celor doua echipe nu se mai ridica la valoarea cu care eram obisnuiti!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu