Meniu

miercuri, 6 aprilie 2011

Real Madrid-Tottenham 4-0

Sfertul de finala din UEFA Champions League le-a adus fata in fata pe Real Madrid, cea mai titrata echipa a competitiei, si Tottenham, revelatia turneului, alaturi de Shaktar Donetk. Atat Mourinho, cat si Redknapp, au folosit sistemele obisnuite ale echipelor lor;  4-2-3-1, cu Casillas- Ramos, Pepe, Carvalho, Marcelo- Khedira, Alosno- Ronaldo, Ozil, Di Maria- Adebayor, respectiv 4-4-1-1, cu Gomes- Corluka, Dawson, Gallas, Asou Ekotto- Jenas, Sandro, Modric, Bale- Van der Vaart- Crouch.

In ceea ce priveste echipa gazda, aceasta a prestat acelasi joc cu pressing agresiv, multa miscare in jumatatea adversa, apararea exacta, urcarile fundasilor laterali (in special Marcelo) la sustinerea compartimentului ofensiv si punerea accentului pe fazele fixe. 
De cealalta parte, Tottenham a inceput meciul in aparare; londonezii au avut sarcina defensive clare, aparandu-se pe doua linii. In ceea ce priveste atacul,  au ales sa joace cu mingi lungi pe Crouch si sa mizeze pe inspiratia lui Bale, care este in stare de sarje ofensive, cum a facut-o de atatea ori in acest sezon (cel mai bun exemplu este meciul din grupa contra Interului).
Dupa cum vedem, fiecare antrenor a gandit meciul intr-un anumit fel, opus, dar eliminarea prematura a lui Crouch le-a dat planurile peste cap oaspetilor; acestia au ramas fara jucatorul cel mai important al lor pentru cum au gandit meciul si au trebuit sa se retraga si mai mult. Asadar, au incercat limiteze proportiile scorului (era deja 1-0, dupa ce Adebayor a marcat in urma unui corner), dar valoarea si pregatirea adversarilor nu le-a permis acest lucru, chiar daca pana la pauza nu au mai primit.
Repriza a doua a scos la rampa mai multi jucatori ai Realului; intai Adebayor a dublat avantajul, in urma inca unui corner, ca apoi Di Maria, cu un sut superb la vinclu, si Ronaldo sa duca scorul la 4-0.
Real Madrid, sub conducerea lui Mourinho, este cu o clasa fata de anul trecut, dar mai ales are un moral mult mai puternic si nu se pierde in fata portii. Tottenham, chiar daca multi au crezut ca-i poate scoate pe galactici, si-a aratat limitele. Faptul ca, in atac, cu echipele mari, se bizuie doar pe un atacant si pe un anumit tip de joc, demonstreaza ca trupa lui Redknapp mai are de tras pentru a ajunge in careul de asi al europei!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu