Meniu

marți, 12 aprilie 2011

Blackpool-Arsenal 1-3

In cadrul etapei a 32-a din Premier League Blackpool a primit vizita animalului ranit numit Arsenal, care, in decurs de doar cateva meciuri, si-a naruit toate sperantele la un trofeu si pentru acest sezon. Ian Holloway a inceput cu Kingson- Baptiste, Evatt, Cathcart, Crainey- Taylor Fletcher, Adam, Southern- Puncheon, Varney, Campbell, intr-un sistem 4-3-3, iar Wenger i-a aliniat in deja obisnuita formula, 4-2-3-1, pe Lehmann- Eboue, Squillaci, Koscielny, Clichy- Diaby, Wilshere- Nasri, Fabregas, Arshavin- van Persie.

Desfasurarea meciului


Surprinzator, Blackpool a inceput meciul curajos, fara vreun gand de a se apara toata partida. Dealtfel, asa a procedat tot sezonul, iar abordarea asta deschisa i-a adus rezultate. Ian Holloway le-a cerut jucatorilor sai sa urce mult in atac si sa-si schimbe pozitiile intre ei, pentru a-i pune in dificultate pe fundasii adversi.
La Arsenal s-a produs revenirea mult asteptata, cel putin in ultimele zile, a portarului Lehmann, care, la 41 de ani, arata inca calitati foarte bune, oricum mai bune decat cele a accidentatului Almunia. In rest, acelasi joc de pase, dar parca mai lent ca deobicei, asta poate si din cauza oboselii acumulate de-a lungul sezonului, oboseala atat fizica, dar mai ales mentala.
Golurile au venit oarecum normal, la interval de trei minute (18', 21'), dupa urcarile in careu ale lui Diaby si Eboue, care, astfel, au creat densitate. Dupa aceste doua reusite, Blackpoll s-a deschis si mai mult, iar Arsenal a ratat inca 3-4 ocazii bune, intre care si o bara a lui Nasri.
Dupa pauza elevii lui Holloway au intrat motivati in teren si, cu sprijinul unor fani minunati, au inscris rapid, in minutul 52, prin Taylor-Fletcher. Dupa aceasta reusita au mai avut cateva ocazii bune de egalare, insa tunarii au avut sansa, dar si cunostinta jocului. Spun asta pentru ca Wenger a detectat faptul ca echipei ii lipseste viteza si l-a trimis pe Walcott in locul lui Arshavin, rusul nefacand un meci prea reusit. Englezul, pe de alta parte, nu a avut nevoie de mult timp pentru a se remarca; i-a dat un assist lui van Persie si, astfel, Arsenal nu a lasat ca vechea meteahna de a nu putea tine de un rezultat sa se repete, ca si in cazul meciului contra Newcastle sau Tottenham.

Trebuie precizat ca ritmul meciului a fost scazut, dar , cu toate acestea, a fost o partida frumoasa si foarte tensionata, mai ales pana la golul de 3-1. Contraatacurile au fost cheia, iar echipa care a stiut sa le fructifice mai bine a castigat partida. 
Omul meciului este van Persie, dar nici Charlie Adam de la gazde nu a facut o partida proasta. A fost prezent in majoritatea fazelor si a dat dovada ca este un jucator de valoare (nu degeaba cluburi mari din Anglia au vrut sa-l cumpere cu bani grei in mercatoul de iarna). Lehmann a revenit frumos, cu o victorie, si cu un meci bun, dar in care putea fi eliminat la faza golului marcat de Blackpool.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu