Meniu

sâmbătă, 5 februarie 2011

Newcastle-Arsenal 4-4 si maniera inadmisibila de arbitraj al lui Phil Dowd.

In cadrul etapei a 26-a din Premier League, cotofenele au primit vizita tunarilor. A fost un meci captivant si frumos, nimeni nu poate nega acest lucru, dar maniera de arbitraj a lui Phil Dowd a fost IN-TO-LE-RA-BI-LA! Cu cele mai mari litere posibile! 

Minutul 26, al meciului, al etapei cu acelasi numar, avea sa aduca al patrulea gol al meciului. Arsenal conducea cu un halucinant 4-0 si se parea ca nimic nu-i va mai putea opri pe elevii lui Wenger sa ia toate cele 3 puncte.
Si totusi... centralul partidei nu a fost de acord cu acest lucru, iar dupa pauza a intrat decis pe teren sa reduca avantaj londonezilor, pana acesta nu mai exista deloc. Mai intai l-a eliminat pe Diaby (50'), dupa ce Barton a fost cel care a intrat criminal si trebuia scos de pe teren. Apoi a acordat incorect un penalty (68'), moment in care trupa lui Alan Pardew a prins curaj. Barton a transformat, dupa care Best (75') a marcat si el. Bineinteles ca nu i-a fost de ajuns lui Dowd, care avea sa acorde inca un penalty, la fel de "clar" ca si primul. Era minutul 83 si Arsenal inca conducea cu 4-3, dar deja era doar o chestiune de timp pana Newcastle va egal, lucru care s-a si intamplat (87').

Sigur ca vor fi oameni care sa sustina cu tarie faptul ca Arsenal, daca are pretentii la titlu, nu are voie sa cedeze cum a facut-o, dar pana si cei mai mari campioni au limitele lor. Singurul lucru care nu are limite, si este din ce in ce mai pregnant, este nesimtirea si dezinvoltura de care dau dovada arbitrii care, pana la urma, sunt platiti din banii cluburilor si ar trebui sa nu greseasca atat de des si de flagrant.

Un moment ca si acesta poate duce la pierderea titlului, pentru care o echipa depune atata efort. Astazi este Arsenal, dar maine poate fi Chelsea, Bayer Leverkusen sau orice alta formatie din lume, asa ca este foarte important sa se traga un semnal de alarma, la nivel mondial, cu privire la faptul ca arbitrii nu sunt decat niste simpli angajati, care au obligatia sa arbitreze corect si sa nu influenteze rezultatul final.

Si ca un simplu "bonus",  Arsenal a fost dezavantajata si etapa trecuta, cand echipei Everton i s-a validat un gol dintr-un offside cat roata carului! Dupa meci arbitrul si-a recunoscut greseala dand vina pe asistent.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu