Meniu

duminică, 27 februarie 2011

Universitatea Cluj-FC Brasov 1-1

In cadrul etapei a 19-a din Liga 1, Universitatea Cluj a primit vizita celor de la FC Brasov. Ionut Badea a folosit un sistem 4-2-3-1, cu Popa- Ungurusan, Pele, Abrudan, Ascoli- Nasser, Pacurar- Bostina, Ad. Cristea, Delgado- Tony. Conceicao i-a trimis pe Marc- Ad. Rusu, Oros, Gaucho, Williams- Martinovic- Viveiros, Ilies, Toloza, Chipciu- Hadnagy, intr-un 4-1-4-1.

Desfasurarea meciului

Partida a inceput sub semnul echilibrului, cu toate ca elevii lui Badea au intrat in teren cu scopul clar de a lua toate cele trei puncte. Conceicao si-a instruit foarte bine jucatorii, care s-au aparat in zona si nu au lasat spatii jucatorilor de viteza adversi (aici ne gandim la Cristea, Delgado sau Tony).

Prima repriza i-a gasit, majoritatea timpului, pe studenti in atac, care au tras mult la poarta lui Marc, dar ineficient, asta si din cauza spatiului restrans pe care l-au avut la indemana. Pozitionarea lui Delgado si Bostina a surprins, prin prisma faptului ca cei doi au jucat pe partea opusa fata de cum au facut-o in tur (Delgado mijlocas stanga, iar Bostina mijlocas dreapta). Astfel, ei au fost insarcinati sa intre in centru si sa traga la poarta, pentru ca piciorul lor de baza a fost cel din interior. Dar cum socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ, niciunul nu a reusit vreo incursiune eficace in centru, ei preferand sa centreze, modest, in careu.
Brasovul nu a facut altceva decat sa fragmenteze jocul si sa incerce varianta contraatacului, mai ales pe flancul stang, acolo unde Williams si Chipciu au colaborat bine. Acest cuplu de banda stanga a stegarilor este de urmarit in continuare, pentru ca brazilianul vine foarte bine la sustinere, iar Chipciu este un jucator de clasa in raport cu nivelul Ligii 1, lucru pe care l-a demonstrat in tur, mai ales cu Rapid.

A doua repriza a inceput destul de incalcit, asta si din cauza faptului ca terenul a inceput sa dea semne ca cedeaza. Timp de zece minute nu s-a prea jucat mai nimic, dar faultul in careu a lui Gaucho asupra lui Cristea a dus la acordarea unui penalty, pe care Delgado l-a transformat cu emotii. Se parea ca echipa clujeana s-a desprins in castigatoare, dar greseala impardonabila a lui Pele, care l-a faultat in careu pe Hadnagy, a facut ca scorul sa devina iarasi egal, dupa ce Ilyes a transormat penalty-ul, la randu-i. 
Badea a mutat primul si a schimbat sistemul de joc in 4-4-2, odata cu intrarea lui Machado, in locul lui Delgado; Conceicao a raspuns prompt, un minut mai tarziu, si a facut o dubla schimbare- Teixeira si Nastasie in locul lui Martinovic si Viveiros. Dupa cum vedem, ambii antrenorii au mutat ofensiv, dar acest lucru nu a schimbat cu nimic rezultatul de pe tabela, care a aratat 1-1, la finalul unui meci inestetic, de uzura.

Ambele echipe, dupa ce au aratat in meciul de astazi, sunt indreptatite sa spere la salvarea de la retrogradare, cu toate ca sufera pe anumite posturi. Universitatea are doi fundasi centrali lenti, care nu dau siguranta echipei. De altfel, Abrudan, in minutul 86, era sa greseasca, exact cum a facut-o in meciul contra celor de la Liverpool, dar Popa a redresat situatia. De celalta parte, Brasovul este anemica in atac si trebuie sa schimbe ceva, daca vrea sa marcheze indeajuns pentru a-si atinge obiectivul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu