Meniu

sâmbătă, 26 februarie 2011

Bayern Munchen-Borussia Dortmund 1-3

In cadrul etapei a 24-a din Bundesliga, Bayern Munchen a primit vizita Borussiei Dortmund. Ambii antrenori au folosit sistemul 4-2-3-1; Kraft- Lahm, Timoshchuk, Badstuber, L. Gustavo- Schweinsteiger, Pranjic- Robben, Muller, Ribery- Gomez, la gazde, respectiv Langerak- Piszczek, Subotic, Hummels, Schmelzer- Bender, Sahin- Gotze, Lewandodswi, Grosskreutz- Barrios, la oaspeti.

Desfasurarea meciului

Partida a avut, de la inceput, un ritm sustinut, ca dovada ca s-au marcat trei goluri in primele 20 minute. Ambele echipe au tintit victoria, iar acest lucru a facut ca ocaziile sa curga la cele doua porti. In minutul 9, Barrios a primit o pasa de exceptie, in careu, de la Grosskreutz si l-a executat, pe Kraft; sapte minute mai tarziu, Luis Gustavo a reaprins sperantele fanilor prezenti, ca deobicei, in numar mare pe Allianz-Arena, cu un gol venit in urma unui corner. Totusi, aceasta reusita s-a dovedit a nu fi mai mult decat un foc de paie pentru ca, doua minute mai tarziu, Sahin a marcat un gol de efect, poate cel mai frumos al etapei. Turcul a plasat mingea, din 20 de metri, pozitie centrala, in dreapta portarului, langa bara, cu o executie a la Del Piero, si  astfel, a redus tribunele la tacere. Pana la pauza am avut parte de acelasi fotbal de calitate, cu pase la firul ierbii si organizarea tipic nemteasca.
Repriza a doua nu a adus nimic nou in jocul bavarezilor, chiar daca se impunea o schimbare de ordin tactic. Robben si Ribery nu au reusit sa faca diferenta, fiind blocati foarte bine de Schmelzer, respectiv Piszczek, ba mai mult, Hummels, fostul bavarez, a inchis meciul, cu o lovitura exacta de cap, survenita in urma unui corner.

Daca inaintea meciului multi specialisti o dadeau pe Bayern mare favorita, argumentele lor fiind pedigree-ul  echipei din Munchen pentru meciurile mari si faptul ca este mai solida decat Borussia, oaspetii au demonstrat ca nu intamplator se afla la peste 10 puncte de locul 2 si ca merita sa ia campionatul. Borusia a predat o lectie de fotbal bavareziilor, mai exact Jurgen Klopp lui Louis van Gaal; in momentul de fata, Bayern este o echipa foarte rigida, ca si antrenorul sau de altfel, pe cand Borussia este facuta dupa chipul si asemanarea lui Klopp, foarte creativa, placuta ochiului, abila si dezinhibata!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu