Meniu

miercuri, 16 februarie 2011

AC Milan-Tottenham 0-1

In cadrul optimilor de finala a prestigioasei competitii Uefa Champions League, Rossoneri au primit vizita celor de la Spurs. Allegri a folosit un sistem 4-3-1-2, in care i-a aliniat pe Abbiati-Abate, Nesta, Yepes, Antonini- Thiago Silva, Gattuso, Flamini- Seedorf- Robinho, Ibrahimovic. Harry Redknapp jucat, deja obisnuitul sistem 4-4-1-1, cu Gomes- Corluka, Gallas, Dawson, Assou Ekoto- Lennon, Palacios, Sandro, Pienaar- van der Vaart- Crouch.

Desfasurarea meciului

Surprinzator, Tottenham a fost cea care a impus ritmul in prima repriza. A jucat mult pe benzi, cu cei doi fundasi laterali sustinandu-i pe mijlocasi si a avut o circulatie a balonului verticala, cu Lennon si Vaart in prin-plan, pe post de pasatori pentru inaltul Crouch, care a avut un rol clar de pivot (miscare stanga-dreapta in careu si duel permanent cu fundasii adversi). Pe langa prestatia buna din atac, nici in aparare nu s-a prezentat rau; a strans foarte bine si nu a dat timp adversarilor sa-si impuna ritmul.
De cealalta parte, Milan a parut evident surprinsa de abordarea indrazneata a oaspetilor si s-a multumit sa stea la cutie, in speranta ca defensiva londonezilor va ceda. Vedem ca, pe langa cei 4 fundasi, si mijlocasii centrali introdusi au calitati mai degraba defensive (Silva este fundas central la origine, iar Flamini si Gattuso inchizatori, jucatori care rup jocul, fara mari veleitati ofensive). Chiar si Ibra a ajuns, in dese randuri, intr-o pozitie inedita, de mijlocas defensiv, lucru care arata dominarea evidenta la care au fost supusi diavolii rosii, cel putin in prima repriza. 

La pauza Pato l-a inlocuit pe Seedorf, dar asezarea si planul de joc au ramas aceleasi. Allegri a crezut prea mult in capacitatile individuale ale jucatorilor lui si nu a schimbat tactica, iar Redknapp l-a pedepsit. Spurs n-a fost surprinsa cu nimic nici in a doua repriza, chiar daca a pierdut mijlocul terenului, si s-a aparat sarguincios, de data aceasta ei fiind cei care asteptau o eventuala greseala a defensivei adverse. Eroarea a venit neasteptat, in minutul 82, cand Lennon a scapat pe contra atac, l-a driblat pe masivul Yepes si i-a pasat longilinului Crouch, care a indeplinit o simpla formalitate.

Este o victorie meritata a oaspetilor pentru ca si-au dorit mai mult victoria si se vede ca au lucrat foarte mult la  antrenamente asupra tacticii pentru acest meci. Rendkapp si-a facut foarte bine temele (el a fost pe stadion la meciul rossonerilor contra AS Romei), a identificat calitatile adversarilor, si a reusit sa le blocheze. Allegri, de cealalta parte, a fost surprins de jocul exact al adversarilor si s-a bazat prea mult pe Ibrahimovic, impotriva caruia londonezii si-au luat toate masurile de precautie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu