Meniu

luni, 28 februarie 2011

Arsenal-Birmingham City 1-2

Finala Cupei Ligii Angliei a adus fata in fata tunarii lui Wenger contra albastrilor lui McLeish. Arsenal a folosit sistemul 4-2-3-1, cu Szczesny-Sagna, Djourou, Koscielny, Clichy- Song, Wilshere- Nasri, Rosicky, Arshavin- van Persie, iar Birmingham City i-a avut in teren pe Foster- Carr, Jiranek, Johnson, Ridgewell- Ferguson- Larsson, Gardner, Bowyer, Fahey- Zigic, intr-o formula 4-1-4-1.

Desfasurarea meciului 

Partida a inceput surprinzator, pentru ca echipa care a avut initiativa a fost Birmingham. Arsenal, ca in orice meci cu miza, a jucat fricos, mai ales la inceput, dar si in anumite momente cheie ale meciului, in care ar fi putut sa se desprinda in castigatoare. 

Dupa inceputul furibund de meci, in care albastrilor li s-a refuzat un penalty, jocul celor doua echipe s-a asezat, iar tacticile impuse de antrenori au inceput sa fie aplicate de elevii acestora. Londonezii si-au facut jocul obisnuit de pase, au avut nenumarate ocazii, in timp ce adversarii lor s-au multumit sa se apere si sa astepte contraatacul, mai ales cu mingi lungi pe Zigic, varful impins ce are peste 2 metri.

Tactica scotianului a dat roade si, in minutul 28, Zigic a marcat, in urma unui corner, dupa o greseala mare a lui Szczesny. Arsenal a raspuns imediat, dar RvP a ratat de putin. Totusi, acelasi olandez a reusit egalarea, in minutul 39, dupa o faza sustina de atac, in care Wilshere a luat bara la tinta.

Repriza a doua a adus schimbari la ambele formatii. Beausejour a intrat in locul accidentatului Gardner, in minutul 50, apoi Van Persie, usor accidentat (la faza golului marcat de el), a fost inlocuit cu Bendtner, iar Chamakh i-a luat locul lui Arshavin, in minutele 70, respectiv 78. McLeish a simtit momentul bun al echipei sale si l-a introdus pe Obafemi Martins (fost la Internazionale Milano) in locul lui Fahey, schimband sistemul in 4-4-2. Aceasta s-a dovedit miscarea castigatoare, pentru ca nigerianul a introdus mingea in plasa, dupa a doua greseala din acest meci a portarului polonez, care nu s-a inteles cu Koscielny, intr-o faza de cascadorii rasului.

Cu Foster in zi de gratie (portarul a fost desemnat omul meciului), Birmingham a rezistat in fata unui Arsenal lipsit de creativitate si inspiratie (asta si datorita absentelor lui Walcott si, in special, a lui Fabregas), si a castigat, pana la urma, meritat Cupa Ligii Angliei. Tunarii isi continua seria nefasta de 6 ani fara vreun trofeu cucerit si mai arata o data, oare a cata oara?, ca meciurile cu o incarcatura deosebita ii depasesc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu