Meniu

duminică, 6 martie 2011

Liga lui Mitica.

Dupa o lunga si chinuitoare zabovire, Liga 1 s-a intors!

Prima etapa a fost jalnica, dar a fost  prima. "Sa dam credit baietilor", au spus multi; "pauza lunga i-a scos din ritmul competitional, dar etapa urmatoare cu siguranta ca vor reajunge la valoarea care le justifica prezenta in Liga 1". Nu stiu cum percepeti voi aceasta reincepere a campionatului romanesc, dar pe mine, unul, m-a dezamagit total si sunt sigur ca nu sunt singurul. Balci destul a fost si in pauza de iarna, dar macar nu am avut parte de acesti jucatori legati, parca, de maini si de picioare. Sa fie oare lipsa de concentrare factorul decisiv al faptului ca jucatorii din "Liga mioritica" nu pot da o pasa de 10 metri si prelua o minge, fara s-o scape la adversar sau in out? Sau poate valoarea indoielnica, dar egala cu suma de transfer si salariul?

In ultimele luni am avut placerea de a viziona meciuri din campionate puternice ale Europei, iar acum este mai limpede ca niciodata ca diferenta intre "noi" si "ei" este cam aceeasi ca intre Liga 1 si Liga Onoare. Ieri s-a jucat marele derby al etapei, intre Otelul si Rapid. Multa lume a fost curioasa; oare cum se prezinta echipa lui Dorinel? Am scapat ceva, ce merita atentie, in tur? Nicidecum. Cu tot respectul, Otelul Galati este o echipa care stie sa aglomereze terenul si cam atat. Golurile pe care le marcheaza sunt, de obicei, chinuite si destul de rare, factorul care i-a propulsat pe locul intai fiind organizarea un pic mai buna, in comparatie cu contracandidatele la titlu. Aici exceptie face Timisoara, care se aproprie de o filosofie de joc, insa acest subiect il vom discuta cu alta ocazie.

Cine va castiga campionatul? Cine va ajunge in cupele europene? Cine va retrograda? Pentru toate intrebarile avem cam acelasi raspuns. Echipele care vor avea mai mult fler si, in special, cele care se vor misca mai bine in domeniul micilor aranjamente, acelea au priroritate la indeplinirea obiectivului, oricare ai fi acesta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu