Meniu

miercuri, 30 martie 2011

Motorul nationalei ramane Mutu!

Razvan Lucescu, dupa acest 3-1 inselator cu Luxemburg, va trebuie sa-i fie vesnic recunoscator briliantului, care l-a salvat de la cea mai mare umilinta a sa, ca antrenor, si sa-si ceara scuze in public pentru remarcile defaimatoare aduse fotbalistului, dar si omului Adrian Mutu.

Romania nu a reusit sa impresioneze cu nimic, ba mai mult, Luxemburgul a aratat o mai exacta abordare tactica a meciului, in comparatie cu jocul fara orizont al Romaniei, doar diferenta de valoare si pregatirea mai buna facand diferenta in vafoarea noastra. 
Luxemburghezii au reusit sa marcheze si sa deschida scorul in urma unei faze fixe, domeniu la care nationala a picat mai toate examenele, lucru argumentat de fapte, nu de vorbe (majoritatea golurilor primite in mandatul actualului selectioner au venit din lovituri libere sau cornere). Acest fenomen ar trebui sa ne dea noua, sustinatorilor nationalei, dar mai ales lui Razvan, foarte mult de gandit; superficialitatea cu care ne aparam la fazele fixe ne-a adus unde suntem, asta pe langa jocul de atac anemic si parca impotent, in care un Florescu, Ropotan, Alexa sau Muresan nu au cum sa faca diferenta (pentru ca nu sunt tehnici si nici nu-si asuma riscuri sa urce in ofensiva), toate acestea scot in evidenta slaba pregatire a meciurilor pe care o face Lucescu, alaturi de selectia indoielnica si, apoi, alegerea  neinspirata a primului 11. Toti acesti  factori ne-au dus la un procentaj incredibil de un punct pe meci, in medie, dupa terminarea turului, si la iesirea prematura a luptei pentru calificarea la EURO 2012.

Asadar,  ma intreb si va intreb pe voi daca trebuia schimbat Piturca? Credeti ca ar fi reusit mai mult, macar la capitolul artsitic, la modul in care joaca echipa? Puteti sa comentati pe aceasta tema sau sa raspundeti la chestionarul cu referire la acest subiect.

Pana la urmatorul meci al Romaniei, ramanem cu un gust amar, cu speranta desarta si cu parerea de rau ca nu am scos macar un punct in Bosnia, care, dupa cum se vede, ar fi fost vital in ecuatia calificarii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu