Meniu

joi, 17 martie 2011

Real Madrid-Ol. Lyon 3-0

In cadrul returului optimilor Uefa Champions League, Realul a primit vizita celor de la Olympique Lyon. Ambii intrenori au inceput meciul in sistemul 4-2-3-1, Mourinho cu Casillas- Ramos, Pepe, Carvalho, Marcelo- X. Alonso, Khedira- Di Maria, Ozil, Ronaldo- Benzema, iar Puel cu Lloris- Reveillere, Cris, Lovren, Cissokho- Toulalan, Kallstrom- Briand, Gourcuff, Delgado- Lisandro Lopez.

Desfasurarea meciului

Galacticii au inceput prudent, fixand mult atacurile; cu un joc de posesie in jumatatea adversa, au alternat mingile lungi cu pasele scurte si au incercat sa faca un pressing avansat. Pe rand, unul din cei trei din spatele lui Benzema a urcat ca al doilea varf, pentru a crea densitate in atac si spatiu de manevra la mijloc.
Francezii au mers pe varianta contraatacului si au reusit sa impinga jocul sus, asadar majoritatea fazelor inceputului de meci s-au consumat la mijlocul terenului. Lisandro, in tur accidentat, a jucat varf impins si s-a batut cu fundasii centrali ai gazdelor, dar nu a reusit mare sa sparga defensiva Realului.
Scorul a fost schimbat in minutul 37 (ambele echipe au jucat foarte bine din punct de vedere tehnico-tactic), cand Marcelo a facut un "un-doi" cu Ronaldo, apoi l-a driblat mult prea usor pe Lovren si a sutat fara sansa pentru Lloris. Dupa deschiderea scorului, Real a preluat fraiele meciului, chiar daca nu in stilul frumos ochiului si creativ prestat de marii rivali din campionat, ci mai degraba cu un joc exact, axat pe o aparare precisa si un joc pe atac frontal, fara prea multe pase.

Dupa pauza Gomis l-a inlocuit pe Briand si a jucat varf impins, cu Lisandro schimbandu-si pozitia, din centru in banda stanga, iar Delgado din extrema stanga in extrema dreapta. De cealalta parte, Mourinho a stiut sa inghete meciul. Mai mult, Benzema a marcat, dupa a doua mare eroare a lui Lovren, care nu a coborat cu atacantul francez si l-a lasat singur cu Lloris, care nu a avut ce face. Zece minute mai tarziu, in minutul 76, Lovren a facut o a treia mare greseala personala a meciului, asemanatoare cu a doua, cand l-a scapat pe Di Maria din marcaj, argentinianul marcand fara emotii.

Cu toate ca Realul nu a aratat un joc spectaculos, a dominat tactic meciul si este echipa indreptatita sa mearga mai departe, chiar daca scorul este, probabil, unul prea drastic pentru baietii lui Claude Puel. Diferenta dintre cele doua formatii nu a fost atat de mare, dar micile detalii au facut ca madrilenii sa castige clar, pentru ca au avut limpezime in joc, lucru care francezilor le-a lipsit cu desavarsire!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu