Meniu

duminică, 30 ianuarie 2011

Arsenal-Huddersfield Town 2-1

In cadrul rundei a 4-a a FA Cup, Arsenal a primit vizita celor de la Huddersfield Town, echipa ce joaca in liga a 3-a engleza. Wenger a folosit un sistem 4-3-3 sau 4-2-3-1 cu Almunia, in poarta, revenit dupa o lunga accidentare-Eboue, Squillaci, Koscielny, Gibbs- Denilson, Diaby- Nasri- Bendtner, Chamakh, Arshavin, iar Lee Clark, managerul oaspetilor, i-a trimis in teren pe Bennett-Peltier, Clarke (c), McCombe, Kilbane (fost la Wigan)- Roberts, Gudjonsson, Clarke, Hunt- Pilkington- Lee intr-un sistem 4-4-1-1.

Desfasurarea meciului

Arsenal a inceput bine meciul, si-a creat ocazii, dar Arshavin si Bendtner le-au ratat. Huddersfield s-a aparat organizat, pe doua linii si a reusit sa ajunga si in atac, de cateva ori.
Dupa startul oarecum asezat, tunarii au inceput sa atace sustinut. Acest lucru nu a ramas fara urmari pe tabela de marcaj pentru ca Bendtner a deschis scorul, in minutul 21, cu un sut plasat la coltul lung, de pe partea dreapta a careului de 16 metri. Danezul este la a doua isprava consecutiva de acest gen, el reusind sa deschida scorul si impotriva celor de la Ispwich Town, gol care a ajutat pe Arsenal sa se califice in finala Cupei Ligii Angliei.
Se parea ca londonezii nu vor avea nicio problema in a se califica, dar accidentarea lui Nasri (32') si eliminarea lui Squillaci (42'), dupa un fault in pozitie de ultim aparator, au facut ca partida sa fie multe mai interesanta. Se anunta o a doua repriza grea pentru gazde.

Wenger a mutat la pauza, pentru a acoperi golul lasat de fundasul francez, tocmai revenit si el dupa o accidentare, si l-a introdus pe Song, in locul lui Chamakh, schimband sistemul in 4-2-3, fara un varf impins propriu-zis. 
Oaspetii au prins curaj si au cautat egalarea. Timp de 20 de minute au atacat sustinut, dar au ratat halucinant. Pana la urma, Lee a egalat (65'), in urma unui corner si se parea ca londonezii vor suferi o mare umilinta.
Arsene l-a aruncat in lupta pe Fabregas, in locul lui Diaby, in minutul 69', spaniolul dovedindu-se a fi mutarea castigatoare. In minutul 85 i-a pasat in careu lui Bendtner, iar acesta a obtinut penalty. Cesc l-a transformat, spre usurarea fanilor, si a adus calificarea, la un moment dat, nesperata.

Concluzie

Bendtner, cu toate ca a aratat o mare pofta de joc, a ratat prea mult si asta ii putea costa pe tunari. Intr-un meci cu o echipa mai slaba, cum a fost acesta, a trecut neobservata aceasta lipsa de precizie, dar cu Barcelona este sinucidere curata sa irosesti ocaziile.
Putem spune ca Arsenal s-a calificat cu emotii si a platit un pret foarte mare, pentru ca Nasri a suferit o ruptura musculara sau, in cel mai bun caz, o intindere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu