Meniu

joi, 20 ianuarie 2011

L'Italiano Vero.

Unul dintre ultimii mohicani ai generatiei sale, Alessandro del Piero, la cei 36 de ani ai sai, arata ca mai are multe de demonstrat!

In urma cu 5 sezoane retrograda (Calciopoli) cu Juventus in Serie B si se parea ca acela avea sa-i fie sfarsitul carierei de fotbalist. Avea o varsta si nimeni nu ii mai dadea sanse sa  reimbrace tricoul alb-negru in Serie A. Cu aceeasi pofta nebuna de a jucat fotbal, le-a inchis gura carcotasilor, devenind golgeter in Serie B si ajutatndu-si echipa sa promoveze. Traia o a doua tinerete, la care el sigur se astepta. Valoarea incontestabila a mai aratat-o odata in sezonul imediat urmator, cand a devenit golgeter si in Serie A si si-a ajutat echipa sa reajunga in Champions League, competitie pe care el o castigase in trecut.

Weekend-ul acesta "Batrana Doamna" a primit vizita ultimei clasate, Bari. Meciul, cu toate ca parea o simpla formalitate, n-a fost deloc usor si doar maiestria lui del Piero a adus toate cele trei puncte gazdelor. Golul din lovitura libera (oare al catelea?), din minutul 43, a trezit toata suflarea juventina la viata si sperantele de a mai scoate ceva din acest sezon raman intacte, multumita aceluiasi Alex, parca la fel de motivat ca in prima zi. Maiestria cu care executa loviturile libere i-a adus gratitudinea iubitorilor de fotbal.

 Lumea ii spune Pinturicchio, Il Fenomeno Vero sau Golden Boy. Cat de reprezentative-i  sunt toate cele trei apelative! Un artist in teren, un adevarat fenomen, care s-a adaptat perfect vremurilor si cerintelor si un baiat de aur, atat in teren, cat si in afara lui. Exemplu de dat generatiilor viitoare si model pentru generatiile prezente. Un jucator complet, versatil, imprevizibil in teren si foarte modest. Cuvinte mari pentru un om mare!

Adi Mutu se aseamana la joc cu del Piero. Exploziv in teren, talent cu carul, rafinament in executii. Insa exista o diferenta capitala intre cei doi. Italianul n-a calcat niciodata pe bec, pe cand romanul nostru a facut-o de nenumarate ori. Deseori nu talentul te face mare, ci seriozitatea cu care faci un anumit lucru! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu