Meniu

marți, 11 ianuarie 2011

Balonul de aur 2010

Pentru a doua oara consecutiv, Messi a castigat Balonul de aur, acordat jucatorului cu cele mai bune evolutii de-a lungul anului anterior. Argentinianul a fost surprins, ca noi toti, de faptul ca premiul i s-a acordat tot lui. Lumea il dadea castigator pe unul din ceilalti 2 finalisti, Iniesta sau Xavi. 

Merita Messi acest premiu?

2010 a fost un an in care, pe plan fotbalistic, s-au intamplat atat de multe. Campionatul Mondial, lupta pentru  titlu dintre Real si Barca, adusa in prin plan de duelul Messi-Ronaldo, dubla mansa istorica, putem spune, dintre Inter si Barcelona, cel mai scump transfer din istorie, duelul  in trei pentru Premier League (Chelsea, Man. United si Arsenal) si cate si mai cate. Chiar si Romania a avut subiecte interesante, iar ultimul este Otelul- campiona surpriza a turului.

Sa ne intoarcem insa la chestiunea legata de Messi. Fotbalistic vorbind este un adevarat geniu, unul dintre cei mai buni din istorie. Acest lucru este clar ca lumina zilei. Nu vrem sa-i contestam jocul, ci sa ne intrebam daca este de ajuns sa castigi campionatul si supercupa Spaniei pentru a lua Balonul de aur, in an cu Campionat Mondial? 
Iniesta si Xavi sunt colegi de club cu Messi, deci si ei au castigat aceleasi trofee in 2010. Totusi, pareau mult mai indreptatiti sa castige Balonul de aur pentru simplul fapt ca au castigat Mondialele, cu nationala Spaniei, iar golul decisiv a fost marcat chiar de unul dintre ei, respectiv de Iniesta.

Asadar, unul din cei doi spanioli au fost privati de trofeu. De ce spunem asta? Pentru ca, pur si simplu, il meritau. 

Primul XI al anului: Casillas- Maicon, Pique, Lucio, Puyol- Sneijder, Xavi, Iniesta- Ronaldo, Villa, Messi
Antrenorul anului: Jose Mourinho
Cea mai buna jucatoare: Marta (Santos)
Cel mai frumos gol al anului: Hamit Altintop (pentru Turcia, contra Kazakhstanului)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu