Meniu

joi, 6 ianuarie 2011

Arsenal-Manchester City 0-0

In cadrul etapei a 22-a din Premier League, Arsenal a primit vizita cetatenilor de la Manchester. Wenger a ales o tactica ofensiva, cu Fabianski- Sagna, Djourou, Koscielny, Clichy- Song- Wilshere- Walcott, Fabregas, Nasri- Van Persie, aliniati intr-un sistem 4-1-1-3-1. Mancini a abordat meciul ultradefensiv, hotarat sa scoata un punct acasa la o contracandidata la titlu. Au jucat Hart- Richards, K. Toure, Kompany, Zabaleta- Y. Toure, De Jong, Barry, Milner, Tevez- Jo, intr-un sistem 4-5-1.

Desfasurarea meciului

Arsenal a inceput in forta si s-a asezat confortabil, de la inceput, in jumatatea adversa. Manchester City a ales sa se apere pe doua linii si mizat pe contraatacurile conduse de Tevez, ajutat de Jo si Milner. 
Song a jucat magistral, a dublat peste tot si a facut foarte bine trecerea de la aparare la atac. Wilshere a jucat intre Song si Fabregas, cu rol dublu- inchizator, dar si playmaker. Primele 10 minute au apartinut in totalitate tunarilor, care au ratat agasant, din toate pozitiile. 
Dupa debutul furibund de meci, londonezii au oprit motoarele, dar au reinceput sa preseze prin minutul 25, cand au urmat alte ocazii monumentale, toate ratate. 
La inceput, am crezut ca Mancini a fost surprins de abordarea agresiva a adversarilor, dar dupa pauza am inteles ca asa a gandit meciul. A jucat la 0-0 si scorul arata ca a facut-o foarte bine. Pastrand proportiile, acest duel s-a asemanat cu cel dintre Mourinho si Guardiola, cand Internazionale a inchis foarte bine spatiile.
Tunarii, chiar daca au bombardat poarta adversa, au fost opriti in drumul lor spre gol in special de portarul Joe Hart, acesta fiind si omul meciului. A scos tot ce s-a putut, a avut si noroc, atunci cand mingea a atins de trei ori bara, si si-a asezat foarte bine defensiva.

In general, a fost un meci foarte frumos, in care duelul antrenorilor a fost castigat de Mancini, ce-i drept, cu multa bafta. Totusi, Arsenal arata un joc din ce in ce mai solid, care ii da sperante ca anul acesta poate obtine un trofeu, dupa cinci sezoane de mare seceta pentru ei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu