Meniu

luni, 17 ianuarie 2011

Tottenham-Machester United 0-0

In cadrul etapei a 23-a din Premier League, Tottenham a primit vizita celor de la Manchester United. Harry Redknapp a folosit un sistem 4-4-1-1, cu Gomes- Hutton, Dawson,Gallas, Assou-Ekoto- Lennon, Palacios, Modric, Bale- van der Vaart- Crouch, iar Ferguson a aliniat clasicul 4-4-2, cu van der Saar- Rafael, Vidic, Ferdinand, Evra- Nani, Carrick, Fletcher, Giggs- Rooney, Berbatov.



Desfasurarea meciului

In primele 10 minute s-a jucat surprinzator de deschis, au fost multe faze la ambele porti, cu un plus pentru echipa gazda. Aceasta, prin Crouch, a ratat cea mai mare ocazie a meciului (9').
Dupa inceputul furibund, atat Spurs, cat si ManU au oprit motoarele si au ales sa nu ia gol, dupa principiul "un punct este mai bun decat nimic" (cum zicea Razvan Lucescu, in 2008, pe cand antrena sub Tampa, la finalul unui meci Gaz Metan-FC Brasov 0-0).
Pana la pauza nu s-a mai intamplat nimic special, mai ales pentru ca niciuna dintre formatii nu si-a asumat vreun risc, fiind un meci in care un singur gol ar fi putut decide rezultatul final.

Ferguson a fost primul care a mutat. In minutul 62' l-a introdus pe Anderson in locul lui Nani si a schimbat sistemul de joc (din 4-4-2 in 4-3-3), cu trei mijlocasi centrali (Carrick, Fletcher, Anderson), doua extreme (Rooney, Giggs) si Berbatov, pe post de varf impins. 
Redknapp a stat in expectativa, iar, in minutul 74', dupa ce Rafael a fost eliminat (cumul de cartonase galbene), a mutat ofensiv. Defoe i-a luat locul lui Palacios, pentru a juca un 4-4-2 ofensiv, fara inchizator, cu Modric si VdV in spatele lui Crouch si Defoe, iar Lennon si Bale pe benzi.
Valoarea lui Ferguson s-a vazut dupa eliminarea fundasului brazilian. Scotianul l-a scos pe Berbatov, iar in locul lui l-a introdus pe Chicarito Hernandez (mexicanul a avut sarcini clare, de a face ambele faze, lucru pe care bulgarul nu l-a facut, fiind un jucator mult mai lent). Odata cu aceasta mutare, a schimbat iarasi sistemul, in 4-4-1. Fletcher a jucat fundas dreapta, iar Rooney a coborat ca mijlocas. 
Derby-ul acestei etape nu s-a ridicat, ca joc, la nivelul asteptat, dar duelul antrenorilor a fost fantastic si net castigat de Ferguson, care nu l-a lasat pe Redknapp sa se foloseasca de avantajul omului in plus si a stiut cum sa-i blocheze pe Bale si Vaart, chiar si cu un om in minus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu