Meniu

marți, 4 ianuarie 2011

Getafe-Real Madrid 2-3

In cadrul etapei 17 din La Liga, Getafe a primit vizita Realului. Atat Michel, cat si Mou' au aliniat un sistem 4-2-3-1. La galactici au intrat in teren Casillas- Arbeloa, Ramos, Albiol, Marcelo- Alonso, Diarra- Di Maria, Ozil, Ronaldo- Benzema, iar la gazde au jucat Codina- M.Torres, C. Diaz, Rafa, Mane- Boateng, Parejo- Rios, Manu del Moral, Gavilan- Miku.

Desfasurarea meciului

Galacticii au inceput meciul in forta si, mai ales prin Ronaldo, si-au creat multe faze de poarta, chiar de la inceput. Getafe s-a aparat  tot timpul cu 8 oameni in spatele mingii, iar cu cei doi atacanti pozitionati intre balon si mijlocul terenului. Aceasta dominare s-a concretizat in minutul 11. Di Maria a cazut in careu, arbitrul a dictat foarte usor penalty, iar Ronaldo l-a transformat fara emotii. Golul doi a venit oarecum normal, pe filiera Di Maria- Ozil, ultimul reusind dublarea avantajului, dupa ce a trecut si de portar. 
Se parea ca va fi un scor-fluviu, dar Dani Parejo nu a fost de acord. Mijlocasul, produs al centrului de copii si juniori de la Real, a relansat partida, dupa o actiune personala de mare rafinament, finalizata cu gol la coltul scurt, din 25 de metri. In minutul 29 scorul era 1-2 si echipa gazda a fost cea care a presat mai mult, fiind constienta de sansa ei. 
Oaspetii s-au vazut nevoiti sa se apere si s-au multumit doar cu contraatacurile lui Ronaldo si Di Maria.
In repriza a doua, Getafe a continuat sa fie periculoasa dar, odata cu cel de-al doilea gol al lui Ronaldo, Realul a reinceput sa domine partida.  
S-a jucat pe contre, dar "albii" si-au ratat cu seninatate ocaziile. In minutul 75' a intrat Kaka, dupa mai bine de jumatate de an de pauza, iar in minutul 82 Arbeloa a vazut al doilea cartonas galben, lasandu-si echipa in inferioritate numerica. Acest lucru era gata sa-i coste mult pe galactici pentru ca, trei minute mai tarziu, Albin a marcat, dupa o centrare de pe partea stanga a atacului lui Getafe, exact unde jucase fostul cormoran pana la eliminare.
Chiar daca Getafe a avut 57% din posesie, Realul a meritat victoria, pentru ca a facut un meci tactic foarte bun.
Omul meciului este Di Maria. Chiar daca nu a marcat, argentinianul a scos un penalty, a reusit o pasa de gol si s-a dublat foarte bine cu Arbeloa, in aparare. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu