Meniu

miercuri, 13 aprilie 2011

Manchester United-Chelsea 2-1

In returul sferturilor UEFA Champions League, diavolii rosii au primit vizita lui Chelsea. Ferguson a folosit sistemul clasic, cu v.d. Saar- O'Shea, Vidic, Ferdinand, Evra- Nani, Carrick, Giggs, Park- Rooney, Hernandez, iar Anceloti a trimis in teren o formula mult mai ofensiva, 4-3-3, in care i-a inclus pe Cech- Ivanovic, Alex, Terry, Cole- Ramires, Lampard, Essien- Malouda, Torres, Anelka.

Desfasurarea meciului

Chelsea, cum era de asteptat, a inceput meciul foarte ofensiv, in jumatate adversa, pentru a incerca sa inscrie rapid. Malouda a jucat extrema stanga, dar a acoperit o portiune foarte mari de teren, atat in aparare, cat mai ales in atac; Anelka, cealalta extrema, nu a coborat asa mult, ci a jucat mai degraba un rol de volante, in spatele varfului impins.
Manchester United, se pare, este facuta dupa chipul si asemanarea vulpoiului batran, Ferguson. Sta mai tot timpul in expectativa, se apara foarte exact si cand merge pe contraatac este letala. Intr-un cuvant, fara sa iti ia ochii sau sa domine meciul, castiga, iar la final nu iti vine sa crezi. Asa s-a intamplat si aseara. Cu Nani revenit in primul 11 si cu Park, mijlocas de travaliu, cu un Giggs in mare forma, cu o defensiva de fier si cu doi atacanti foarte rapizi si agili, alesi special pentru jocul de contraatac, a reusit o calificare aproape fara emotii, pentru ca a stiut cand si cum sa forteze.
Prima repriza a fost dominata de albastri, dar golul l-au marcat gazdele. Giggs, ca si in tur, a reusit o pasa de gol, iar Hernandez nu a ratat din careul mic, indeplinind, in fond, o formalitate. Repriza a doua a adus ceva special si acel ceva este Didier Drogba, la ora actuala mult mai in forma si eficient decat Torres, care inca nu s-a adaptat la Chelsea, o echipa cu pretentii mult mai mari ca Liverpool sau Athletico Madrid. Ivorianul s-a aratat la joc, s-a luptat cu fundasii adversi si s-a miscat in permanenta, iar in minutul 76 a egalat. Insa Chelsea, cu un om mai putin inca din minutul 70, nu a rezistat si a luat gol aproape instantaneu; totusi, decat sa-i acuzam pe ei, mai bine i-am lauda pe cei de la Manchester, care au reaspuns imediat, prin Park.

Se poate spune ca ambele meciuri au fost foarte echilibrate, dar plusul de experienta a facut diferenta, atat jucatorii, dar mai ales managerii. Ferguson a stiut ce sa le ceara elevilor lui, pe cand Ancelotti este inca in cautari. Omul meciului este departe Giggs, care, la 37, de ani, isi traieste o a treia tinerete!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu