Meniu

duminică, 5 februarie 2012

Chelsea-Manchester United 3-3

Etapa a 24-a din Premier League a adus derby-ul dintre Chelsea şi Manchester United, cele mai de succes echipe engleze ale ultimilor ani. Villas Boas a început cu o formulă foarte ofensivă, aranjată într-un sistem 4-2-3-1. cu Cech- Ivanovic, David Luiz, Cahill, Bosingwa- Meireles, Essien- Malouda- Sturridge, Mata- Torres. Sir Alex Ferguson i.a folosit pe De Gea- Rafael, Ferdinand, Evans, Evra- Valencia, Carrick, Giggs, Young- Rooney, Welbeck, în obişnuitul 4-4-2.


Rooney a adus revirimentul pentru Manchester United.

Desfăşurarea meciului


Meciul a avut un început ciudat din cauza deciziilor controversate luate de arbitrul Howard Webb, care a părut că lasă jocul extrem de liber, dar şi datorită faptului că cele două echipe au pierdut rapid mingea, partida asemănându-se din acest punct de vedere cu un joc de ping-pong. Cahill a intrat neatent în careu la Welbeck, dar nu s-a dictat penalty, ceea ce i-a iritat pe elevii lui Ferguson. Echipele au continuat să piardă uşor mingea, lucru necaracteristic pentru niciuna dintre acestea, fiind parcă presate prea tare de miză. În cele din urmă minutul 35 a adus finalizarea unei faze de atac, ajutată ce-i drept de o greşeală a lui Evans. Sturridge a intrat în careu, a driblat, a ajuns lăngă poartă, lângă linia de fund, apoi a trimis un şut care l-a lovit pe fundaşul central al oaspeţilor şi mingea a intrat în poartă. Diavolii au presat în căutarea egalării, dar fundaşii lui Chelsea nu au permis acest lucru. 

Partea a doua a început exploziv, Mata marcând la prima fază, după doar câteva secunde de la fluierul de start, iar Chelsea părea desprinsă în câştigătoare, ca apoi acelaşi spaniol să dea un assist, David Luiz fiind marcatorul golului trei al albaştrilor (51'). Ferguson a mutat în disperare de cauză şi l-a trimis în teren pe Chicarito Hernanez în locul lui Young, care a avut o evoluţie ştearsă. Nebunia a continuat, cu Sturridge care l-a faultat în careu pe Evra (57'), iar cu Rooney care a marcat. Chelsea a încercat să închidă jocul pentru a evita orice surpriză şi pentru a reuşi acest lucru a pasat cât a putut de mult, atât în apărare cât şi în atac. La Manchester a intrat Scholes în locul lui Rafael, sistemul schimbându-se în 3-4-3, iar forcingul a dat roade, Ivanovic faultându-l în careu pe Welbeck (68'), Howard Webb indicând punctul cu var, iar Rooney, din nou, executându-l pe Cech cu sânge rece. Scorul devenea 3-2 când mai erau 20 de minute de jucat. Boas nu şi-a asumat niciun risc şi a mutat defensiv, Oriol Romeu - Sturridge, trecând la formula 4-5-1, cu un trident de mijlocaşi cu valenţe defensive. Dar nu i-a deranjat pe oaspeţi, care au presat precum un tăvălug şi au fost recompensaţi cu golul egalizator, marcat de Hernandez (84'), o revenire care arată că momentan sunt mult mai puternici decât Chelsea, care mizează prea mult pe execuţii individuale. 

Meciul s-a terminat la egalitate, 3-3, un scor corect, dar care nu ajută niciuna dintre echipe. Absenţele unui Terry sau unui Ashley Cole au fost decisive pentru Chelsea, care nu au fost în stare să menţină avantajul mare pe care l-au creat Mata & co.

2 comentarii: