Meniu

luni, 15 august 2011

Real Madrid-Barcelona 2-2

Odată cu prima manşă a supercupei Spaniei, s-a deschis sezonul oficial din La Liga. Şi cum altfel s-ar putea începe o nouă stagiune, dacă nu cu un El Clasico? Mourinho a ales acelaşi 4-2-3-1 din sezonul trecut, cu Casillas- Marcelo, Pepe, Carvalho, Ramos- Khedira, Alonso- Di Maria, Ozil, Ronaldo- Benzema, iar Pep a mizat pe acel 4-3-3, cu vârf retras. I-a introdus pe Valdes- Adriano, Abidal, Mascherano, Alves- Thiago, Iniesta, Keita- Messi, Sanchez, Villa.

Desfăşurarea meciului
Partida a început surprinzător, cu Real Madrid la cârma jocului şi cu o Barcelona care a dat semne că nu-şi revine, fiind mai tot timpul în corzi, ţinută în propria-i jumătate. Minutul 13 adus primul gol, după o fază în care Benzema i-a pasat frumos lui Ozil, care l-a învins pe Valdes, cu un şut plasat, din careu. Apoi partida s-a animat, echipa blaugrana dând semne de revenire. Ocaziile au curs lanţ, precum şi fazele în viteză, iar spre final, cu două execuţii personale, printre care un golazo a lui Villa, şut direct în vinclu, ca pe Playstation, oaspeţii nu numai că au egalat, dar au şi preluat conducerea, după ce şi Messi a punctat. Astfel, putem spune că prima în repriză Real Madrid a fost echipa cu ocaziile, dar Barcelona, mai pragmatică, a reuşit să intre la cabine cu un avantaj, nesperat.

Repriza a doua nu a schimbat nimic în jocul celor două echipe. Acelaşi Real incisiv şi foarte motivat, de data aceast în căutarea egalării, care a venit, în minutul 54, după ce Xabi Alonso a marcat frumos, cu latul, de la aproximativ 18 metri, după un corner. Apoi au intervenit schimbările; Khedira şi Di Maria au fost înlocuiţi de Coentrao şi Callejon, iar Thiago şi Adriano le-au lăsat locul lui Xavi şi Pique. Mourinho a ales aceste mutări pentru un joc mai ofensiv, iar Guardiola pentru a menţine rezultatul, prin experienţa celor doi titulari de drept. Aşa că partida a continuat cu şarjele gazdelor, care au căutat victoria, dar oaspeţii au rezistat bine.

Meciul s-a terminat 2-2, iar trofeul este încă în joc, meciul retur, de pe Camp Nou, anunţându-se cum nu se poate mai interesant, pentru că Real Madrid, dacă vrea să se impună, trebuie să marcheze, dar, în acelaşi timp, să reziste jocului ofensiv pe care Barcelona îl va practica cu siguranţă.

Un comentariu:

  1. Barcelona a avut si un mare bulan la meciul de aseara..golul lui Villa a fost o realizare exceptionala dar si norocoasa, Messi a stiut sa profite de inexactitatile din aparare dar si de alunecarea lui Pepe...mai mult, mana lui Abidal trebuia penalizata cu un penalty, ca si faultul lui Valdes asupra lui Ronaldo...insa una peste alta, o partida care a avut un nivel cat toate celelate confruntari puse la un loc, din finalul sezonului precedent..ce e de remarcat, este faptul ca Real Madrid stie sa atace si sa dea goluri foarte frumoase, muncite, ca pe vremea lui Zizou.

    RăspundețiȘtergere