Meniu

vineri, 19 august 2011

Steaua-CSKA Sofia 2-0

În cadrul turului playoff-ului Europa League, Steaua a întâlnit CSKA Sofia. Ronny Levy a folosit acelaşi 4-4-2, cu Tătăruşanu- Martinovic, Iliev, Galamaz, Latovlevici- Nicoliţă, Brandan, Bourceanu, Tănase- Mihai Costea, Tatu. Oaspeţii au abordat partida într-o formulă 4-2-3-1, cu M'Bolhi- Ademar, Trifonov, Gâlchev, Bandalovski- Stoyanov, Yanchev- Halilovic, Delev, Zicu- Michel Platini.

Desfăşurarea meciului

Pe fondul unei atmosfere incendiare, începutul de meci a adus un joc de tatonare, în care ambele formaţii nu şi-au asumat vreun risc, ci au ales să aştepte o eventuală greşeală a adversarului. Bulgarii au făcut un pressing avansat, care a deranjat vizibil Steaua, fiind nevoită să faulteze mult la mijlocul terenului. Însă doar una din fazele fixe ulterioare a fost periculoasă, respectiv şutul lui Platini, respins cu dificultate de Tătăruşanu. Apoi Galamaz, tot după o fază fixă, a reuşit să aducă Steaua în avantaj, cu o lovitură de cap (16'). Dacă toţi ne aşteptam ca Steaua, odată cu deschiderea scorului, să se dezlănţuie în atac, surprinzător sau nu, a optat să joace economicos şi să nu primească gol. Până la pauză Tatu şi Iliev au mai ratat două mari ocazii, în rest jocul fiind neinteresant, datorită inexactităţilor mijlocaşilor noştri.

Repriza a doua a adus o CSKA mult mai dornică să atace şi să egaleze măcar. Mijlocaşul stânga Nelson l-a înlocuit pe Trifonov, şi, ajutat de fundaşul stânga Ademar, au creat câteva faze frumoase în atac, dar nematerializate în gol. Steaua, la fel ca în prima parte, s-a apărat cu calm şi a aşteptat momentul contraatacului, care a venit în minutul 77, când Tatu şi-a rescumpărat greşeala de la acea mare ratare. A preluat mingea la 30 de metri, a avansat şi a şutat pe jos, lângă bară, imparabil. Au fost schimbări şi în tabăra stelistă. Geraldo l-a înlocuit pe accidentatul Galamaz, Rusescu i-a luat locul Martinovic, Nicoliţă devenind fundaş dreapta, şi Nikolic la schimbat pe Mihai Costea. 

Un meci lipsit de spectaculozitate, dar jucat excelent tactic de băieţii lui Ronny Levy. Vedem că după ce Nicoliţă a coborât în apărare, jocul ofensiv al Stelei a mers mult mai bine, cu Rusescu pe bandă, care are un plus de tehnică şi o gândire mai rapidă. Tănase a fost din nou mână moartă şi a jucat un fotbal la alibi, prin şutul din prima repriză, şi acela după multe ezitări. În rest, a greşit toate pasele, a stat mai mult pe jos şi a fost capăt de linie pentru majoritatea atacurilor steliste.

CSKA a arătat ca o echipă slabă, venită la tăiere, dar are câţiva jucători valoroşi, precum Platini, Delev, Nelson, Ademar şi Zicu. Calificare, totuşi, este jucată, pentru că bulgarii nu au forţa necesară şi nici experienţa să întoarcă rezultatul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu