Meniu

marți, 23 august 2011

Şi se duse şi Nasri.

Arsenal, dar mai ales fanii acestui club, primesc tot mai des câte o veste cel puţin îngrijorătoare. Dacă la începutul campaniei de transferuri se anunţa păstrarea cuplului Fabregas-Nasri şi aducerea unor jucători rasaţi pe posturile deficitare, nu numai că nu s-a întâmplat acest lucru, ci exact opusul. Astăzi s-a concretizat trecerea lui Samir Nasri la Manchester City, ultimul şoc dintr-o serie lungă a verii. Fabregas a plecat la Barcelona, Clichy va fi coleg cu Nasri la City, iar Eboue s-a transferat la Galatasaray. Sunt patru piese foarte importante în angrenajul lui Arsenal, dar problema cea mai mare nu este că au plecat, ci pe cine a adus Wenger să-i înlocuiască.

Carl Jenkinson, fundaş dreapta, Joel Campbell, atacant, Rio Miyaichi şi Chamberlain, extreme, Armand Traore, fundaş stânga, sunt toţi jucători care la momentul actual nu au experienţă. O fi ei valoroşi şi pot deveni fotbalişti de clasă, dar deocamdată sunt incapabilil să-i înlocuiască pe cei plecaţi. Gervinho pare a fi singurul în stare de acest lucru, el câştigând Ligue 1 cu Lille, deci un jucător cu pedigree. Însă nu este de ajuns să aduci un om şi să dai patru, iar diferenţa de bani să fie de doar 35 milioane de euro, bani pe care oricum nu-i vei investi înapoi pe piaţa transferurilor.

Arsenal pare a fi o echipă în derivă, cu un Wenger frustrat de numeroasele eşecuri prin care echipa a trecut în ultimii şase ani. Francezul se încăpăţânează să creadă, an de an, că are o echipă destul de solidă pentru a se bate la cupe şi campionat, dar nu vede că are o apărare fragilă, că îi lipsesc cel puţin doi mijlocaşi centrali cu experienţă şi că antrenază un grup de jucători care nu pot să ducă un sezon întreg, la acelaşi nivel. Încet, încet, mitul pe care l-a creat începe să se năruie!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu