Meniu

duminică, 7 august 2011

Manchester United-Manchester City 3-2

În cadrul Supercupei Angliei, numită Comunity Shield, Manchester United a dat piept cu marea rivală din oraş, Manchester City. Aşadar, duelul dintre cele două echipe, supranumit şi Derby of Manchester, s-a desfăşurat pe Wembley, meci ce poate intra cu uşurinţă în analele fotbalului.

Tacticile celor doi manageri au fost foarte diferite, atât prin aşezare, cât mai aleş prin abordare. Sir Alex Ferguson a ales un 4-4-2 clasic, cu noua achiziţie De Gea, în poartă, şi cu Smalling, Ferdinand, Vidic, Evra- Nani, Carrick, Anderson, Young- Rooney, Welbeck, pe teren. Mancini a abordat meciul într-o formulă 4-2-3-1, cu Hart- Richards, Kompany, Lescott, Kolarov- De Jong, Toure- Balotelli, Milner, Silva- Dzeko, schimbându-se în 4-3-3 pe faza ofensivă.

Desfăşurarea meciului

United a preluat de la început frâiele meciului, mizând pe cei doi mijlocaşi de bandă, ambii pe acelaşi profil, cu viteză bună şi capacitatea de a penetra direct defensiva adversă. City a început mai greoi şi nu s-a abătut de la planul tactic, bazat într-o proporţie covârşitoare pe o apărare sigură şi exactă. Contrar cursului jocului, cetăţenii au deschis scorul; în urma unei faze fixe, Lescott a lovit balonul cu capul, iar De Gea nu a avut reacţie. Diavolii au mai primit o lovituă chiar înainte de terminarea primei părţi, când Dzeko a preluat destul de liber la aproximativ 30 de metri de poartă şi la executat pe visătorul De Gea, cu un şut frumos. 

Mitanul secund a adus câteva schimbări surprinzătoare, toate la United. Cleverly, Evans şi Jones le-au luat locurile lui Carrick, Vidic şi Ferdinand, iar, pe lângă aceste mutări, a impus o abordare diferită. De cealaltă parte, City a continuar în acelaşi tipar, un avantaj de două goluri fiindu-le mai mult decât de ajuns pentru a câştiga trofeul pus în joc. Totuşi, United nu a fost de acord cu acest lucru, iar Smalling a egalat rapid şi, astfel, şi-a readus echipa în meci (52), ca Nani să egaleze după o fază colectivă superbă, şase minute mai târziu. Nimic special nu s-a mai întâmplat după gol, cu excepţia a două cartonaşe galbene, unor schimbări post pe post şi câtorva ocazii la ambele porţi. Asta până la ultiam fază a meciului, când Nani a scăpat pe contraatac, singur cu Hart, pe care l-a executat, aducând victoria echipei sale, lucru pe care la pauză nimeni nu l-ar mai fi aşteptat.

Două reprize diametral opuse, un meci în care United şi-a arătat plusul de experienţă şi mobilitate, care a înţeles că trebuie să schimbe. Una peste alta, un meci senzaţional şi o victorie meritată pentru alb-roşii, care au avut capacitatea să-şi ajusteze tactica din mers.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu