Meniu

miercuri, 17 august 2011

Arsenal-Udinese 1-0

Prima manşă a playoff-ului Champions League a adus faţă în faţă Arsenal şi Udinese, pe Emirates Stadium. Wenger a continuat cu sistemul 4-3-3, folosit contra lui Newcastle, cu Szczesny- Sagna, Koscielny, Vermaelen, Gibbs- Song, Rosicky, Ramsey- Gervinho, Walcott, Chamakh. Francesco Guidolin, antrenorul oaspeţilor, a schimbat sistemul cu care a jucat anul trecut în Serie A, poate şi din cauza plecărilor unor jucători valoroşi, precum Alexis Sanchez, D'Agostino, Inler şi Zapata. Din 3-5-2 a mutat într-un 4-2-3-1 mult mai defensiv, cu Handanovic- Neuton, DAnilo, Benatia, Ekstrand- Asamoah, Pinzi- Armero, Agymeyang, Isla- Di Natale.

Desfăşurarea meciului

Arsenal a început în forţă şi a marcat, prin Walcott, în minutul 4. Englezul a primit o centrare bună în careu de la Ramsey şi nu l-a iertat pe portarul sloven. Udinese a părut copleşită de începutul de meci, fiind o echipă prea puţin obişnuită cu Liga Campionilor, dar, pe parcurs, şi-a revenit. Tunarii, chiar dacă au dominat prima repriză, atât tactic, cât şi din punct de vedere al duelurilor câştigate şi al posesiei, nu au părut că vor mai mult, ci s-au mulţumit să nu ia gol. Pe acest fond, Udinese a avut câteva ocazii bune, survenite pe contraatac, printre care numărăm bara lui Di Natale (14') şi ocazia de singur cu portarul a lui Armero (26').

Partea secundă a început cu o schimbare. Djourou l-a înlocuit pe Gibbs, care a făcut un meci slab, Vermaelen fiind trecut în bandă. La nici zece minute, însă, elveţianul s-a accidentat şi a fost schimbat de  Jenkinson. Această a doua parte a aparţinut italienilor, care au presat şi au căutat egalarea, dar lipsa de precizie a făcut ca scorul să se termine 1-0 pentru gazde, care, astfel, iau o opţiune serioasă pentru calificare. 

Udinese a vrut, dar nu a putut. Di Natale a fost lăsat prea singur în faţă şi nu a putut penetra apărarea adversă. În plus, se simte lipsa unor jucători precum Inler şi Sanchez, în faza de atac, care au creat multe goluri sezonul trecut. La fel şi cu fundaşul central Zapata, transferat la Villareal, care dădea siguranţă defensivei. Italienii sunt o echipă cu jucători de pluton, dar care au douu-trei vedete, în jurul cărora se lucrează toate fazele.
Arsenal are aceleaşi probleme la finalizare şi chiar în fazele premergătoare golului. Nu pot duce mingea în atac, ci o poartă de colo-colo la mijlocul terenului. Le lipseşte, cel puţin deocamdată, viteza şi fantezia în joc. Gervinho pare că incă nu s-a adaptat la cerinţele tunarilori şi face multe greşeli, mai ales în ultimii 30 de metri.

Totuşi, cu toate problemele în joc, Arsenal are prima şansă, pentru că nu a primit gol acasă, dar şi pentru că este echipa mai experimentată şi mai valoroasă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu