Meniu

sâmbătă, 20 august 2011

Universitatea Cluj-Petrolul Ploieşti 3-2

În cadrul etapei a patra din Liga 1, Universitatea Cluj a primit vizita celor de la Petrolul Ploieşti, pe stadionul din Mediaş, meciul dispuntându-se fără spectatori. Ionuţ Badea a folosit acelaşi 4-3-3 din etapele precedente, dar a făcut câteva schimbări. Popa- Unguruşan, Pele, Szukala, Grecu- Păcurar, Boştină, Marinescu- Tony, Cristea, Niculescu au fost cei 11 titulari. Valeriu Răchită a abordat meciul prudent, cu un 4-2-3-1, menit să asigure densitate în apărare, dar să şi să permită un joc de contraatac. I-a introdus pe Zendeli- Strătuţ, Sipovic, Barbu, P. Stoica- Enescu, Bărbulescu- Fl. Dumitru, Neagu, Opriţa- Apostu.

Desfăşurarea meciului

Clujenii au început meciul în atac şi au împins jocul spre poarta adversarilor, printr-un joc de pase elaborat. Tripleta ofensivă, ajutată din spate de cei trei mijlocaşi centrali, a presat şi a avut căteva acţiuni interesante. Niculescu, în minutul 15, a fost faultat la marginea careului şi tot el a executat lovitura liberă, pe care a transformat-o în gol, după o execuţie perfectă, lângă bară. Petrolul a egalat la prima fază mai importantă în atac. Pompiliu Stoica a centrat în forţă, în 6 metri, iar Pele şi-a introdus mingea în poartă. Un gol oarecum împotriva cursului jocului şi nemeritat, oaspeţii necontând în atac până la acea fază. Meciul s-a animat şi tot echipa lui Valeriu Răchită a puncat, după o minge lungă la Vali Negru, care nu a stat pe gânduri şi a şutat la colţul lung, direct în vinclul porţii apărate de Popa.

Repriza a doua a început cu eliminarea lui Bogdan Apostu, după ce acesta l-a faultat, oarecum involuntar, pe Popa. Din acel moment, Universitatea Cluj a presat şi mai mult, chiar dacă şi până atunci fusese echipa mai prezentă în atac. Niculescu a fost înlocuit de Cojocnean, în minutul 55, iar apoi, la faza imediat următoare, Boştină a marcat, din careu, după o fază frumos lucrată, cu multe pase. Partida a continuat cu o avalanşă de ocazii, de partea studenţiilor, care au obţinut un penalty, în minutul 70, prin Adrian Cristea, însă ratat de Alex Păcurar. Acesta a fost schimbat cu Menassel după numai câteva minute, fiind demoralizat de ratare, dar şi pentru că Ionuţ Badea a simţit că are nevoie de un mijlocaş care să recupereze eventualele mingi pierdute în atac. Grozav a intrat şi el, în locul lui Marinescu, făcându-şi, astfel, debutul, la noua sa echipă. Şi la Petrolul au fost schimbări, post pe post, toate de la mijloc în sus. Răchită le-a gândit în ideea de a avea oameni ofensivi odihniţi, pentru a profita de eventualele contraatacuri, dar şi pentru a ţine în şah apărarea adversă, lucru foarte important când joci cu un om în minus. Totuşi, s-a făcut dreptate la chiar ultima fază, când centrarea lui Boştină a ajuns la Tony, care l-a executat frumos, cu capul, pe Zendeli.

Remarcatul meciului este Tony, nu numai pentru că a adus victoria gazdelor, dar şi pentru că are viteză, viziune în joc, un fizic robust şi calitate în execuţii. Universitatea câştigă pe merit, pentru că a fost echipa mai bună, a presat tot meciul şi nu s-a dat bătută până la ultimul fluier al arbitrului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu