Meniu

joi, 18 august 2011

Barcelona-Real Madrid 3-2

Returul supercupei Spaniei le-a readus faţă în faţă pe cele două mari echipe iberice, de data asta pe Camp Nou. Guardiola a folosit o formulă apropiată de cea ideală, cu Valdes- Alves, Mascherano, Pique, Abidal- Busquets, Xavi, Iniesta- Messi, Villa, Pedro. Mourinho a făcut o singură modificare faţă de tur, Coentrao luându-i locul lui Marcelo.

Desfăşurarea meciului

Partida a început cu ocazii de o parte şi de alta. Realul a părut că domină meciul, elevii lui Mourinho fiind foarte motivaţă să câştige, dar, în minutul 15, Iniesta a de jucat pasul la offside şi, după o pasă magistrală a lui Messi, a scăpat singur cu Casillas, lobându-l în stil de mare atacant. Ronaldo a egalat foarte repede, după un corner a lui Ozil şi o recentrare, pe jos, a lui Benzema. Meciul a continuat pe aceeaşi linie, cu situaţii la poarta ambiilor portari, dar Barcelona a fost cea care a înscris, prin Messi, trupa blaugrana intrând la cabine în avantaj, exact ca în primul meci.

Mourinho a schimbat la pauză. Khedira, care a primit un galben în prima parte, a fost schimbat de Marcelo, pentru un plus de viteză, agresivitate şi incisivitate în atac. Cu toate acestea, nu s-a mai înscris o perioadă bună de timp, meciul pierzând din ritm. Minutul 63 a adus o nouă schimbare ofensivă. Higuain i-a luat locul lui Di Maria, iar din 4-2-3-1, formaţia galacticilor s-a transformat în 4-4-2, cu Marcelo, Alonso, Ozil, Ronaldo, la mijloc, şi Higuain, Benzema, în atac. Această mutare le-a adus madrilenilor golul egalizator (81'), prin Benzema, care a marcat tot după un corner şi o bâlbâială în careu a fundaşilor adverşi. Când se părea că se va intra în prelungiri, Messi a dat lovitura de graţie, după centrarea perfectă a lui Adriano.

Un meci tensionat, cu un final exploziv şi cu o Barcelona care pare invincibilă, cel puţin pentru moment, chiar dacă jocul Realului s-a îmbunătaţit considerabil. Vedem că, dacă vrei să ai o şansă contra extratereştrilor, trebuie să alergi de două ori cât ei, să faci pressing tot meciul şi să nu greşeşti pase în apărare sau la mijloc, ceea ce pare imposibil chiar şi pentru trupa lui Mourinho.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu