Meniu

duminică, 7 august 2011

Benfica-Arsenal 2-1

Amicalul dintre vulturii lui Jorge Jesus şi tunarii lui Arsene Wenger a avut două reprize diametral opuse, prima aparţinând englezilor, iar cea de-a doua portughezilor.

După cum spun antrenorii, a fost un antrenament cu public bun, în care cei doi manageri au experimentat şi jucători care nu se vor întâlni prea des cu primul 11, în sezonul ce urmează.

Robin van Persie a deschis scorul, în minutul 33, după o fază frumos lucrată, în care, la un moment dat, 5 tunari se aflau în linie, la 30-40 de metri de poarta lui Eduardo. Apoi, faza a continuat cu olandezul, aflat în mijlocul celor cinci, care i-a pasat în stânga lui Arshavin, Gervinho i-a făcut loc lui Gibbs, care a interceptat pasa rusului şi i-a centrat aceluiaşi van Persie, care nu a ratat, din 6 metri.

După pauză, însă, Arsenal a oprit motoarele; pe fondul numeroaselor schimbări, în ambele tabere, Benfica a întors scorul, prin Aimar (49) şi Nolito (60), care au stabilit scorul final. Reuşitele acestora au venit după acţiuni personale, nu în urma unor acţiuni colective, cum am stabilit că a fost golul londonezilor.

Remarcaţii meciului sunt Matic, Nolito, Aimar şi Witsel, de la gazde, respectiv van Persie, Gervinho şi Miyaichi, de la oaspeţi. De cealaltă parte, la aspecte negative putem pune toată defensiva lui Arsenal, cu mici excepţii, pentru că a arătat încă o dată de ce fanii îi cer lui Wenger să cumpere fundaşi de valoare şi cu experienţă. Nici Benfica nu a arătat un joc foarte bun, mai ales în atac, unde nu găseşte soluţii, ci aşteaptă şi mizează pe aceste sclipiri ale atacanţiilor, care nu vor veni meci de meci.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu