Meniu

sâmbătă, 30 iulie 2011

Universitatea Cluj-FC Rapid 2-0

După cum deja ne-am obişnuit, Rapid, după un debut fulminant, în care a executat scurt FC Vaslui, a revenit cu picioarele pe pământ. Universitatea Cluj nu a făcut greşelile moldovenilor, ci a jucat pragmatic şi a aşteptat ocazia să contraatace, iar, uşor, a pus stăpânire pe meci. Întâi Niculescu a executat un corner la colţul scurt, iar Rui Duarte şi-a introdus mingea în poartă (29), ca apoi acelaşi Claugol să-şi arate încă o dată valoarea. În minutul 40 a marcat printr-un şut de excepţie, de pe loc, direct în vinclul porţii lui Coman.

Prima repriză nu a aparţinut net gazdelor, dar plusul de eficacitate i-a făcut să intre la cabine cu scorul de 2-0. După pauză clujenii s-au lăsat dominaţi, dar a ţinut atacanţii acolo sus, pentru a pune presiune pe apărarea giuleşteană şi pentru a nu-i lăsa să vină cu toată echipa în atac. Incursiunile lui Cojocnean, Niculescu, Cristea şi Tony au arătat imperfecţiunile din defensiva rapidistă şi doar imprecizia acestora a făcut ca scorul să rămână acelaşi. În plus, în apărare nu au lăsat spaţii, s-au apărat organizat şi au luptat pentru fiecare minge.

Cu o galerie frumoasă în spate, Universitatea Cluj a arătat ca o echipă care ştie ce vrea. Rapidul, de cealaltă parte, joacă un fotbal lent, atât în apărare, cât şi în atac, mizând mult pe faze fixe sau pe capacitatea jucătorilor ofensivi de a surprinde prin execuţii. Inconstanţa unor jucători precum Surdu, Sburlea, Herea, Burcă sau Deac fac Rapidul o echipă oscilantă, iar diferenţa de valoarea între titulari şi rezerve o împiedică să se gândească la titlu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu