Meniu

luni, 18 iulie 2011

Oţelul-Steaua 1-0

Piatra Neamţ. Atmosferă electrizantă. Nume mari în tribune. Supercupa României.

Meciul începe tensionat, cu  Giurgiu şi apoi Tănase accidentaţi şi înlocuiţi în primele zece minute. Galamaz îşi trece în cont o ocazie enormă, tuşierul anulează un gol a lui Paraschiv, în urma centrării lui Sălăgeanu, pe motiv de offside, dar oţelarii nu protestează, ci aleg să încerce în continuare. Buş reuşeşte deschiderea scorului (14), cu un şut frumos la colţul lung, într-o fază în care Martinovic nu a fost destul de prompt. Steaua pare tot mai mult aceeaşi echipă de anul trecut, fără variante în atac şi foarte previzibilă cu acele mingi lungi în careul advers. Moldovenii, în schimb, par o echipă capabilă ă fugă un meci întreg şi să se bată pentru fiecare minge, chiar dacă au momente în care parcă prea faultează.

Odată cu reuşita lui Buş, declarat omul meciului, partida se deschide şi Steaua încearcă, încearcă şi iar încearcă, dar nu reuşeşte să fie periculoasă la poarta lui Grahovac, ci mai degrabă domină mijlocul terenului, atât cât îi permite valoarea îndoielnică a jucătorilor, aceeaşi din sezonul trecut (Brandan, Nicoliţă, Bicfalvi şi noua achiziţie Băjenaru). 

A doua repriză continuă în acelaşi stil, cu Oţelul aparând rezultatul şi aşteptând orice greşeală adversă, pentru a porni pe contraatac, prin cei patru jucători buni de bandă, Buş, Antal şi Sălăgeanu, Râpă, care învăluie frumos de câte ori au ocazia. În rest, partea a doua la indigo cu prima, cu Steaua fără orizont în jocul prestat. 

Unde este priceperea lui Ronny Levy? Unde sunt transferurile care urmau să facă diferenţa? Steaua rămâne echipa din sezonul trecut, fără soluţii în atac şi la mijloc şi greoaie în defensivă, unde un jucător precum Ibeh a reuşit să dribleze tot cu o uşurinţă debordantă. Poate că nu este momentul unei restructurări a lotului, poate este prea devreme, dar cu siguranţă această echipă nu are nicio şansă în lupta pentru titlu, poate nici în lupta pentru locurile de cupe europene. 

Oţelul arată disciplina nemţească, instaurată de Munteanu. Totuşi, nu aşa arată o echipă campioană, reprezentanta unui campionat care, oricum am lua-o, trimite o formaţie direct în grupele Ligii Campionilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu