Meniu

joi, 21 iulie 2011

Gaz Metan-KuPS 2-0

Returul turului al doilea preliminar din cadrul Europa League s-a dovedit a fi un meci mai greu decât s-au aşteptat elevii lui Pustai, dar, cu toate astea, au reuşit să treacă de echipa finlandeză cu scorul general de 2-1.

Gazul a începu cu un sistem mai ofensiv decât în tur, anume un 4-1-4-1, cu Pleşca, Hoban, Lazăr, Akaki, Buzean-Todea- Muntean, Eric, Petre, Pîrvulescu- Bawab. Vedem că antrenorul medieşenilor a mizat pe un singur închizator, pentru a crea densitate în atac, fiind conştient că oaspeţii vor încerca să se apere, pentru a conserva avantajul luat în tur. De altfel, aceştia au jucat un 4-4-1-1, Williams fiind singurul om trimis în atac de către Esa Pekonen.

Desfăşurarea meciului

Ardelenii au debutat timoraţi, fiind presaţi de faptul că un gol primit însemna o eliminare aproape sigură. Pe acest fond, finladezii au început sus şi au presat, fiind echipa mai bună, cel puţin în primele 20 de minute, când puteau deschide scorul, prin bolta lui Williams. Apoi, însă, Gaz Metan s-a trezit la viaţă, dar prin jocul cu mingi lungi, asemănător mai mult cu stilul nordic al adversarilor, nu au reuşit să-i surprindă. Totuşi, acţiunea din minutul 35, a lui Petre, s-a încheiat cu un gol asemănător celui marcat de Buş în Supercupă, aducând linişte în tabăra medieşană. 

În urma deschiderii scorului, gazdele au pus şi mai mult stăpânire pe joc, iar imediat după pauză au reşit să-şi dubleze avantajul, lucru anunţat de pressingul furibund din finalul primei părţi. Hoban, aşadar, a marcat pentru scorul de 2-0, după un corner şi o neînţelegere în careu a oaspeţilor. Pustai nu a stat mult pe gânduri şi a făcut, pe rând, toate cele trei schimbări. Acestea au avut un caracter defensiv, pentru a păstra avantajul. Breeveld, Petre şi Markovic i-au înlocuit pe Muntean, Zaharia şi Bawab. Între aceste mutări, Gazul a ratat câteva ocazii monumentale, prin Eric, în special, dar, spre bucuria fanilor medieşeni, aceste ocazii irosite nu s-au întors împotriva gazdelor.

Mediaşul arată calitate în joc, asemănându-se cu Oţelul din multe puncte de vedere. Va fi cu siguranţă o nucă tare şi în acest sezon şi putem spera că îi va elimina pe nemţii de la Mainz în următorul tur preliminar, dar pentru a reuşi această performanţă trebuie să-şi îmbunăteţească procentajul ocaziilor transformate în gol, pentru că şi în tur şi în retur a ratat exasperant.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu