Meniu

sâmbătă, 23 iulie 2011

Dacia Mioveni-Universitatea Cluj 0-1

În cadrul primei etape din Liga 1, nou promovata Dacia Mioveni a primit vizita echipei Universitatea Cluj. Ambii antrenori au folosit un sistem foarte ofensiv, anume 4-3-3. Ionuţ Popa i-a trimis în teren pe Hăisan- Voicu, Olteanu, Mitulescu, Crăciun- Mărgăritescu, Enache, Săndulescu- Dică, Neaga, Tănasă, iar Ionuţ Badea i-a ales pe Popa- Unguruşan, Pele, Szukala, Mendy- Menassel, Păcurar, Boştină- Niculescu, Machado, Cristea.

Desfăşurarea meciului

Chiar dacă cele două echipe au avut aşezări asemănătoare, jocul lor nu a semănat deloc. Distanţa mare între mijlocaşi şi tridentul ofensiv a celor de la Mioveni nu a apărut şi la oaspeţi, datorită faptului că Adrian Cristea a avut un rol de volante, făcând joncţiunea între mijloc şi atac. Antrenorul Popa a mizat exclusiv pe experienţa şi abilitatea celor trei oameni ofensivi, iar acest lucru s-a dovedit, în prima parte, insuficient. Ba mai mult, Universitatea a deschis scorul, în minutul 41, prin Machado, în urma unui şut la colţul lung, care întâi a lovit bara. Această reuşită a venit meritat, deoarece studenţii au condus ostilităţile pe întreg parcursul primei părţi.

Al doilea mitan a aparţinut gazdelor, care, pe fondul retragerii oaspeţilor, au forţat egalarea. Jocul a fost mult mai fragmentat şi mai dur, dovadă numărul mare de cartonaşe galbene acordate de central. Pe rând, Neaga, Dică şi Crăciun au fost schimbaţi cu Coşereanu, Ayza şi Nilă, jucători care au adus un plus de determinare în jocul echipei. Badea a mutat şi el, post pe post (Machado, Niculescu şi Păcurar cu Cojocnean, Tony şi Marinescu), dar, odată cu fiecare schimbare, a ordonat din ce în ce mai mult retragerea.
Cu toate că în repriza a doau nu au contat, clujenii arată calităţi demne de luat în seamă, prin acest joc de posesie, cu participarea tuturor jucătorilor la faza ofensivă şi prin jucătorii cu profil ofensiv, capabili să decidă singuri un meci, cum a fost astăzi Machado. Mioveni, de cealaltă parte, are toate şansele să se salveze de la retrogradare, în special pentru că are o echipă experimentată, obişnuită cu presiuna. În plus, antrenorul Ionuţ Popa are, la randu-i, experienţa necesară pentru a îndeplini obiectivul trasat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu