Meniu

duminică, 14 august 2011

Steaua-Universitatea Cluj 2-1

În cadrul etapei a 3-a din Liga 1, Steaua a primit vizita celor de la Universitatea Cluj, pe stadionul Astrei Ploieşti. Levy a folosit un 4-4-2 clasic, cu Tătăruşanu- Martinovic, Iliev, Galamaz, Latovlevici- Nicoliţă, Brandan, Bourceanu, Tănase- Tatu, M. Costea, iar Ionuţ Badea a continuat, ca în meciurile trecute, utilizarea unui 4-3-3, cu Popa, Achim, Pele, Szukala, Grecu- Boştină, Menassel, Păcurar- Tony, Niculescu, Cojocnean.

Desfăşurarea meciului

Primele două minute au aparţinut gazdelor, apoi clujenii au trecut pe lângă deschiderea scorului, în trei ocazii, toate ratate de Tony, care a şi lovit bara, cu un şut foarte frumos. Apoi Mihai Costea, contrar cursului jocului, a profitat de o aruncare rapidă de la margine, a lui Tănase, a preluat, a şutat, Pele s-a opus, mingea a ajuns tot la el şi a trimis-o în poartă, cu şpiţul. După gol, Universitatea Cluj nu s-a regăsit, iar Steaua a aşteptat, aşa că s-a intrat la pauză cu scorul de 1-0.
Partea secundă nu a adus nimic nou. Roş-albaştrii s-au mulţumit să conserve rezultatul, deseori apărându-se pe două linii, iar alb-negrii nu au putut penetra defensiva adversă. Schimbările au venit, dar au fost post pe post (Marinescu şi Cristea în locul lui Păcurar şi Niculescu; Rusescu şi Nikolic în locul lui Tănase şi Costea). Totuşi, golurile au venit, unul după altul, întâi Rusescu, apoi Pele, oarecum neanunţate, asta pentru că tactica celor două formaţii rămăsese neschimbată. Meciul s-a terminat într-o notă diferită faţă de cum a început, dar similară cu ce s-a întâmplat după primul gol (minutul 14), adică lent şi cu două echipe fără viziune.

O partidă cu multe cartonaşe galbene, arbitrată fricos de Deaconu, care pur şi simplu a fluierat abolut orice atingere. Nici jocul celor două echipe nu a fost unul prea elaborat, ci mai degrabă încordat, fără realizări personale şi cu un ritm extrem de lent. Rezultatul este corect, dar Universitatea Cluj, dacă se dăruia mai mult, putea scoate un egal, pe care nimeni nu l-ar fi putut contesta, pentru că Steaua a jucat să nu primească gol, nu neapărat să înscrie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu