Meniu

duminică, 7 august 2011

Neymar, un talent în stare pură.

Considerat de mulţi următorul Pele, dorit de echipe de top, cu o caluză de reziliere enormă, Neymar are toate caracteristicile să-i ajungă din urmă pe Messi sau Cristiano Ronaldo. Dar oare are capacitatea să o facă, sau se va pierde pe drum, cum mulţi brazilieni, de altfel supertalentaţi, au făcut-o? 

A-ţi atinge potenţialul maxim, în sport, este poate lucrul cel mai greu şi elementul care implică truda cea mai mare, iar la brazilieni asta pare a fi problema principală. Majoritatea nu ajung acolo unde toată lumea s-ar aştepta şi unde talentul îi îndreptăţeşte să creadă că pot şi vor ajunge, iar cei care întradevăr fac acest pas nu se pot menţine în top un timp îndelungat. Ronaldinho pare cel mai bun exemplu, pentru că a explodat într-un timp extrem de scurt, dar s-a stins la fel de repede. A fost un fenomen, precum este  Neymar acum, dar nu a reuşit să-şi păstreze nivelul jocului, din cauza mai multor factori, precum lipsa de perseverenţă sau anturajul.

Aşa că astăzi, după ce s-a anunţat că Real Madrid l-a acontat şi că se va alătura echipei după Campionatul Mondial al Cluburilor, mă întreb dacă va ajunge pe atât de bun pe cât îl laudă oamenii de fotbal? Ori este un alt talent uriaş, precum au fost în ultimul timp Diego, Thiago Neves sau Jo, fotbalişti care nu au reuşit să treacă la următorul nivel?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu