Meniu

sâmbătă, 20 august 2011

Arsenal-Liverpool 0-2

Etapa a doua din Premier League a adus faţă în faţă pe Arsenal şi Liverpool, primul derby al campionatului. Arsene Wenger a continuat să folosească formula 4-3-3. Sczcesny a început în poarta, Sagna a fost reprofilat fundaş stânga, în lipsă de alte variante, Jenkinson a jucat fundaş dreapta, iar Vermaelen şi Koscielny au format cuplul de fundaşi centrali; la mijloc a reapărut Samir Nasri, aproape de o despărţire de club, alături de Frimpong, care i-a luat locul suspendatului Song, şi Ramsey, jucător ce pare să-ţi fi câştigat locul de titular, în ciuda prestaţiilor mediocre. Atacul a fost alcătuit din Walcott, Arshavin şi van Persie. Kenny Daglish a mizat pe o formulă defensivă, 4-5-1, datorită faptului că se prefaţa o deplasare dificilă, contra unui adversar de luat în seamă. Au jucat Reina- Kelly, Carragher, Agger, Enrique- Lucas, Adam, Henderson, Kuyt, Downing- Carroll. După cum vedem, cormoranii au folosit nu mai puţin de patru noi achiziţii.

Desfăşurarea meciului

Meciul a început lent, cele două echipe tatonându-se. Arsenal a arătat dificultăţi pe faza de construcţie, cu multe pase greşite şi, implicit, mingi pierdute, iar Liverpool s-a mulţumit să stea în expectativă, ţinând cont de faptul că juca în deplasare. Frimpong a luat un galben inutil (8'), ca apoi Koscielny să se accidenteze, în minutul 15, fără să fie faultat de nimeni. Wenger nu a avut de ales şi l-a introdus pe Miquel în locul francezului. În ciuda lipsei de experienţă, spaniolul a făcut o primă repriză bună şi s-a achitat bine de sarcinile impuse de managerul tunarilor. Până la pauză s-a jucat mult la mijlocul terenului, cu nicicuna dintre echipe părând că se paote desprinde pe tabelă. 

Partea a doua a continuat în aceeaşi manieră, cu două echipe care par încă neînchegate şi lipsite de idei, pe faza ofensivă. Pe fondul acesta, meciul a continuat să se joace la mijlocul terenului, mingea trecând de la o echipă la cealaltă, fără ca vreuna să reuşească vreo fază periculoasă. Scorul a continuat să fie acelaşi, 0-0, şi se părea că aşa se va termina partida, dar Frimpong, în minutul 70, a făcut încă un fault inutil, iar Martin Atkinson l-a eliminat, pentru al doilea cartonaş galben. Acela a fost momentul  decisiv al partidei, pentru că Daglish a mutat ofensiv. Raul Meireles şi Luis Suarez i-au înlocuit pe Kuyt şi Carroll, pentru un plus de viteză şi pentru un joc bazat mult mai mult pe pase la firul ierbii. Wenger, de cealaltă parte, l-a introdus pe Lansbury în locul lui Arshavin, pentru a reface triunghiul de la mijlocul terenului. Însă cu această mutare a retras echipa pentru că, nemaiavând o tripletă în atac, a permis lui Liverpool să urce cu mai mulţi oameni în ofensivă. Acest lucru a fost fatal pentru Arsenal, care şi-a dat un autogol, în minutul 78, după o neînţelegere dintre Miquel şi Ramsey, doi jucători prea tineri şi lipsiţi de experienţă pentru pretenţiile londonezilor. Cum un necaz nu vine niciodată singur, Liverpool şi-a majorat diferenţa, în minutul 90, după ce Suarez a marcat, în urma centrării lui Raul Meireles, ambii intraţi deodată.

Arsenal, cu această echipă, nu se va bate la titlu şi ar trebui să fie mulţumită dacă termină în primele patru. Nivelul Premier League din acest an a crescut. Manchester City s-a întărit încă o dată, Liverpool la fel, a făcut câteva transferuri bune, jucători cu experienţă, care pot duce un sezon întreg; Tottenham şi-a păstrat vedetele şi are o formaţie capabilă. Chiar şi Aston Villa pare să-şi fi găsit echilibrul în echipă, contrar plecărilor lui Downing şi Young, doi jucători exponenţiali pentru ei, în sezonul trecut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu