Meniu

duminică, 29 mai 2011

CSKA Moscova-Kuban 1-1

In cadrul etapei a 11-a din prima ligă rusă, CSKA Moscova a primit vizita lui Kuban Krasnodar. Leonid Slutsky a folosit un 4-4-2, cu Akinfeev- V. Berezutsky, A. Berezutsky, Ignashevich, Nababkin- Tosic, Mamaev, Aldonin, Honda- Doumbia, Vagner Love, iar Dan Petrescu a mizat pe Budakov- Kozlov, Armaş, Zhavnerchik, Rogochiy- Tlisov, Kulik- Ne, Varga, Maksimov- Traore, asezaţi într-o formulă 4-2-3-1.

Desfăşurarea meciului

Prima repriză a început cu o ocazie uriaşă a lui Armaş, în chiar primul minut, care a ratat de puţin golul, în urma unei lovituri de cap din careu. A urmat un joc deschis din partea ambelor echipe, cu un plus de posesie pentru gazde, care au ratat numeroase ocazii, prin Doumbia şi Vagner Love, doi jucători capabili să facă diferenţa în orice moment. Kubanul a ales să se apere organizat şi să-şi încerce norocul pe contre, de aceea Traore a fost lăsat în permanenţă în atac, pentru a porni eventuale riposte ofensive. Însă lipsa de eficacitate a ivorianului a făcut să fie schimbat, la pauză, de Davydov, un vârf mult mai tenace decât Lacina. 
Partea a doua a început ca prima, cu CSKA la cârma jocului, care a presat şi mai mult poarta lui Budakov. Minutul 66 a adus mutarea ofensivă; Necid a intrat în locul lui Mamaev şi a marcat la mai puţin de 10 secunde, cu un şut frumos la colţul scurt, arătându-şi superclasa. Kuban nu a disperat şi a continuat să joace la fel, adică fără să-şi asume vreun risc. Totuşi, Petrescu a simţit că nu are ce pierde şi l-a introdus pe Bucur în locul lui Ne, în minutul 72, iar opt minute mai târziu, Davydov a marcat cu călcâiul şi a demonstrat faptul că este mult mai eficient decât Traore, chiar dacă nu posedă calităţile fizice pe care le are fostul CFR-ist. După gol, Slutsky a mutat ofensiv, iar Petrescu defenisv, însă oaspeţii au fost cei care au trecut pe lângă al doilea gol. Davydov a scăpat singur pe contraatc, dar şutul său plasat a ocolit de puţin poarta lui Akinfeev.

Cu toate că a întâlnit una dintre cele mai bune echipe din campionat, trupa lui Dan Petresscu a dat dovadă de spirit de sacrificiu, dar şi de calitate în joc, scoţând un rezultat la care nu s-a gândit multă lume, cel puţin înainte de meci, pentru că, la cum s-a jucat, oaspeţii puteau lua chair toate cele trei puncte.

2 comentarii:

  1. au jucat bine baietii lui petrescu. cu putina atentie la finalizare puteau castiga

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa este, Davydov chiar joaca bine, deocamdata peste Traore. Kuban este o echipa artagoasa, ca si Urziceniul, iar faptul ca Petrescu reuseste sa-si implementeze filosofia de joc oriunde merge arata ca este un antrenor bun, care poate deveni mare!

    RăspundețiȘtergere