Meniu

joi, 26 mai 2011

Steaua-Dinamo 2-1

Finala Cupei Romaniei a adus fata in fata pe Steaua si Dinamo, in ceea ce se numeste El Clasico de Romania. Andone a inceput meciul intr-un sistem 4-2-3-1, defensiv, cu Balgradean- Barboianu, Grigore, Moti, Bordeanu- Kone, Margaritescu- Torje, Munteanu, Alexe- Danciulescu, insa Olaroiu a ales o formula mai ofensiva, repsectiv un 4-1-3-1-1, cu Tatarusanu- Emeghara, Gardos, Galamaz, Latovlevici- Brandan- Nicolita, Dica, Tanase- Surdu- Bilasco.

Desfasurarea meciului

Dupa cum se vede, la Dinamo au intrat mai multi jucatori de profil defensiv, Andone mizand atacul pe viteza lui Torje si Alexe, pe pasele lui Munteanu si pe experienta lui Danciulescu. Olaroiu, de celalata parte, a jucat cu doar un mijlocas la inchidere, acela fiind Brandan, care oricum are o tehnica peste medie si valente ofensive. Cei patru mijlocasi au avut sarcina sa schimbe des partile, pentru a incomoda defensiva adversa, mai ales Surdu, care a fost desemnat sa joace un rol de volante.

Inceputul de joc a apartinut ros-albastrilor. Steaua a presat, a atacat furibund, in special prin patrunderile lui Nicolita si Dica, iar rezultatul a aparut in minutul 24, cand Dica a transformat impecabil o lovitura libera, de la marginea careului. Daca pana in acel moment Dinamo s-a multumit sa stea in expectativa, oarecum fortati de jocul neasteptat de ofensiv al Stelei, dupa gol au preluat fraieie jocului si pana la pauza au reusit sa egaleze, prin Torje, tot dintr-o lovitura libera si tot din aceeasi pozitie ca de la reusita adversarilor. Asadar, vedem ca Steaua, cu toate ca a inceput in forta, nu a stiut sa tempereze jocul dupa gol.

Repriza a doua a continuat in aceeasi maniera ca finalul primei, cu Dinamo la carma jocului, insa grava eroare a lui Barboianu, din minutul 49, in care si-a dat autogol, a contat enorm in economia partidei. S-a facut, astfel, 2-1 pentru Steaua, iar Dinamo s-a vazut nevoita sa o ia de la capat, insa de data aceasta stelistii au stiut sa potoleasca avantul adversarilor, aparandu-se si jucand pe contre; spre final ambii antrenori au schimbat: Bicfalvi, Szekely si Iliev in locul lui Dica, Bilasco si Tanase, mutari evident defensive, menite sa conserve rezultatul, spre deosebire de Dinamo, care i-a introdus pe L. Ganea, Bakaj si Tucudean, in locul lui Danciulescu, Kone si Margaritescu. Cu toate acestea, tabela a ramas neschimbata, iar Steaua castiga un trofeu dupa cinci ani de asteptari, intr-un meci in care arbitrul Avram a avut o prestatie mai mult decat buna.

Se poate vedea ca Steaua si-a regasit acea atitudine care o propulsa pana in semifinala Cupei UEFA si apoi in grupele Ligii, insa mai este mult de lucru; Dinamo, de cealalta parte, are o echipa tanara si buna, dar doar de la mijloc in sus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu